Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Po policistovi Michalovi (†36) zbyl malý syn: „Bojoval statečně až do konce,“ truchlí manželka

Těžká nemoc zabila Michala: Nechal po sobě ženu se synem, kolegové se jim snaží pomoci
Těžká nemoc zabila Michala: Nechal po sobě ženu se synem, kolegové se jim snaží pomoci  (Autor: Unie bezpečnostních složek, Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
4. března 2020
12:48

Náhle přišli o milovaného manžela a tatínka. Když policista Michal (†36) podlehl dlouhé těžké nemoci, jeho partnerka Kristýna a pětiletý syn Viki zůstali na vše sami. Kolegové policisty se proto rozhodli, že rodině pomohou a založí transparentní účet. Michalova žena Kristýna po smutné události jen těžko hledala slova...

Michal H. byl policistou u Ochranné služby, svým tělem tedy chránil významné osobnosti. To ho ale nakonec zradilo a po dlouhé a těžké nemoci mu vypovědělo službu. Michal zemřel ve věku 36 let a zanechal po sobě svou manželku Kristýnu a teprve pětiletého syna Vikiho. 

Unie bezpečnostních složek společně s Policií ČR se rozhodla projevit solidaritu a kolegialitu podporou rodiny. „Když nás opustí mladý kolega v produktivním věku, táta malého klučíka, je to vždy tragédie,“ napsali na facebooku. „Velmi rádi jsme se ujali spolupráce s Policie České republiky a prosíme o solidaritu a pomoc pětiletému Vikimu,“ vyzývají.

Byl statečný do poslední chvíle

Vyjádřit se rozhodla i manželka Kristýna, která ztrátu manžela prožívá velmi emotivně. „Je velmi dojemné a posilující vědět, že existují lidé, kterým osud jiných není lhostejný. Děkuji nejbližším kolegům, že s touto iniciativou přišli,“ píše Kristýna a dodává, že nic takového nečekala.

„Děkuji mému muži, že byl statečný do poslední chvíle. Bez ohledu na peníze, pocit sounáležitosti nám dává sílu jít dál. Děkuji za sebe i za Vikiho, za projevení úcty,“ dodala. 

Vybralo se desítky tisíc

„Nejedná se o veřejnou sbírku, ale o projev solidarity a kolegiality se zesnulým kolegou a projev podpory jeho rodiny,“ píše Unie bezpečnostních složek. „Všem, kteří pomohou, upřímně děkujeme,“ dodávají.

Přispět lze na transparentní účet s číslem 2900339973/2010, do zprávy pro příjemce je nutné napsat „Viki“. „Po ukončení budou peníze poukázány na účet malého klučiny tak, aby to byl vklad do života od táty,“ zakončují. Pro malého Vikiho se doposud podařilo vybrat neuvěřitelných 240 tisíc korun. 

zdenekksevratiI ( 4. března 2020 21:09 )

Elidasa ( 4. března 2020 20:27 )

Ženských co jsou sami s dětma je hodně a taky na ně nikdo nevybírá nepřipadá Vám to přiblbé a nebo udělejte sbírku i na ostatní ty taky zůstali bez manžela.

manunu ( 4. března 2020 15:44 )

bazerant: Že se nestydíte. Nikdo po vás nic nechce. Z bezohledných a zlých lidí je mi smutno.

Evka4 ( 4. března 2020 15:31 )

bazerant: Že tě huba nebolí. Nikdo tě nenutí přispívat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání