Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřešovanou Petru (†40) z Liberce našli mrtvou v lese. Rodina se na místě zhroutila

Aktualizováno -
8. března 2020
16:05
Autor: VaB, lm - 
3. března 2020
10:33

Tragicky skončilo pátrání po čtyřicetileté Petře Š. z Liberce, která minulý víkend odešla z domova a zmizela. Pohřešovanou ženu našli při nedělním prohledávání lesů u Harcova bohužel bez známek života. Její rodina se po smutném nálezu zhroutila.

Pátrání po Petře Š. z Liberce–Rochlic policie vyhlásila v pondělí 2. března. Pohřešovaná žena podle rodiny odešla v neděli z domova se slovy „Jdu ven“ a zmizela. S sebou si vzala jen přesně nezjištěné množství léku, které užívala v souvislosti se svojí nemocí. Podle dcery Daniely šlo o epilepsii. Petru naposledy viděli v neděli 1. 3. v liberecké části Harcov, pak se po ní ale slehla zem.

Zoufalá rodina pátrala po milované mamince v terénu i pomocí sociálních sítí. Za jakékoliv informace nabízela dokonce i odměnu. „Moc prosím všechny o sdílení, jde o čas, je to opravdu otázka života a smrti! Mějte, prosím, oči ,otevřené', kdybyste ji někdo potkal, zahlédl - zůstaňte, prosím, s ní a zavolejte Policii ČR, nemusíte ji přímo zadržet, stačí sledovat,“ napsal na facebooku partner David. „Jako poděkování nabízím hotovost, zájezd někam za exotikou, nový telefon, to už bude záležet jen na vás. Není to žert, jsme zoufalí, prosím, pomozte,“ uvedl.

Do oblasti, kde byla žena spatřena naposledy, po týdnu vyrazily desítky dobrovolníků. Přišly na žádost rodiny, která akci svolala na sociálních sítích. „Jsme zoufalí a prosíme Vás touto cestou o pomoc! Stále se hledá moje máma! Doposud nemáme vůbec žádné zprávy a bojíme se toho nejhoršího... Opakovaně jsme se snažili hledat i na vlastní pěst, bohužel v pár lidech neúspěšně,“ prosila o pomoc dcera Daniela.

Nejhorší obavy rodiny se bohužel nakonec naplnily. Při nedělní pátrací akci v lesích u Harcova po pouhých několika málo desítkách minut našli pohřešovanou Petru mrtvou.

„Dnes krátce před polednem policisté na lince 158 přijali oznámení o nálezu pohřešované ženy v harcovském lese v katastru Liberce. Bohužel čtyřicetiletá žena byla nalezena bez známek života. Při prvotním ohledání místa nálezu jejího těla nebylo zjištěno, že by na její smrti měla podíl jiná osoba. K určení příčiny smrti byla nařízena soudní pitva. Veškeré okolnosti celého případu i nadále nyní šetří liberečtí kriminalisté,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Rodina, která se účastnila pátrání, se po tragickém nálezu zhroutila a skončila v péči záchranářů. „Mohu potvrdit tento nález. Na místě jsme dále měli dva pacienty, které jsme převezli do liberecké nemocnice,“ řekl Blesku mluvčí libereckých záchranářů Michael Georgiev.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání