Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická dopravní nehoda na Liberecku: Silnice musela být uzavřena

Tragická dopravní nehoda zablokovala obousměrně provoz na Liberecku.
Tragická dopravní nehoda zablokovala obousměrně provoz na Liberecku.  (Autor: Facebook/Lucie B. )
Aktualizováno -
6. února 2020
12:34
Autor: yks, ČTK - 
6. února 2020
08:20

Vážná dopravní nehoda se smrtelným následkem uzavřela silnici I/35 mezi Hrádkem nad Nisou a Bílým Kostelem. Při srážce osobního a nákladního automobilu zahynul člověk.

Podle informací Blesku došlo na Liberecku ve čtvrtek ráno k tragické dopravní nehodě. Po srážce osobního a nákladního automobilu zemřel člověk a další se zranil. Blesku to potvrdila liberecká policejní mluvčí Ivana Baláková. 

Silnice je frekventovaným tahem, kudy denně projíždějí stovky nákladních aut do Polska. Nehoda se stala dnes kolem 07:00 před sjezdem na Václavice. Střetl se tam nákladní automobil s Renaultem Trafic. "Řidič renaultu jel od Bílého Kostela a na přímém úseku silnice z nezjištěných důvodů plynule vjel do protisměru," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. 

„Jeden účastník nehody bohužel zemřel, utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař mohl jen konstatovat smrt," řekl ČTK mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Další člověk utrpěl podle něj středně těžké zranění a vrtulník ho dopraví do liberecké nemocnice.

Další informace o nehodě se objevila rovněž na twitteru policie. „Po střetu dvou vozidel, který si vyžádal jedno smrtelné zranění, uzavíráme do odvolání úsek silnice I/35 mezi Hrádkem nad Nisou a Bílým Kostelem. Doporučujeme objízdnou trasu po staré silnici vedoucí přes obec Grabštejn,“ uvedla policie.

Silnice je frekventovaným tahem, kudy denně projíždějí stovky nákladních aut do Polska. Nehoda se stala dnes kolem 07:00 u odbočky na Václavice. Silnice je uzavřená, na místě zasahují záchranáři, hasiči i policie. "Správce komunikace silnici čistí. Potrvá to minimálně tři hodiny," uvedla před 12:00 Baláková.

bizon_pepa ( 6. února 2020 17:49 )

Je tam i průmyslová zóna, tak proto ty kamiony. Nicméně, stejně jako při minulé smrtelné nehodě, za to nemohly.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání