Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Motorkář (†25) spadl na motorce do vody: I přes rychlou pomoc zemřel!

V Ostravě zemřel motorkář.
V Ostravě zemřel motorkář.  (Autor: ZZS MSK)
Aktualizováno -
2. února 2020
09:55
Autor: ČTK, VaB - 
2. února 2020
09:35

V Ostravě došlo k velkému neštěstí. Teprve pětadvacetiletý motorkář se zřitil z hald a spadl z několikametrů do vody. Zraněného ho našli ostatní jezdci, i přes rychlou pomoc ale zemřel. 

V zatopené části haldy Heřmanice v Ostravě zemřel v sobotu motocyklista (†25). Ve vodě ho bez známek života našli další jezdci a už se jej nepodařilo oživit. ČTK to sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

„Motorkář jel na motokrosovém motocyklu po zpevněné ploše jedné z hald a dosud z nezjištěných příčin najel na okraj. Došlo k jeho pádu z několika metrů do zatopené části mezi haldami, kde byl nalezen dalšími jezdci,“ uvedla pro Novinky Pavla Jiroušková, pověřená vedoucí oddělení tisku moravskoslezské policie.

Záchranáři se o neštěstí dozvěděli před 14:00 a na místo vzlétl i vrtulník. „Před příjezdem posádek zdravotnické záchranné služby mu nálezci poskytovali základní první pomoc. Pacient byl dopraven na břeh a záchranáři zahájili rozšířenou resuscitaci," uvedl Humpl. Záchranáři pak k resuscitaci využili speciální přístroj. 

Přes veškeré úsilí se zdravotníkům nepodařilo muže oživit. „Po tři čtvrtě hodiny trvající resuscitaci musel lékař konstatovat smrt pacienta. Okolnosti události vyšetřuje policie," uvedl Humpl. 

Podle Novinek se případem zabývají kriminalisté, budou navíc zkoumat motocykl, aby mohli vyloučit případnou technickou závadu. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání