Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V dovolenkovém ráji našli masový hrob: Šest dětí a těhotná žena zemřely při exorcismu!

Šest dětí a těhotná žena zemřely při exorcismu: Jejich těla se našla v masovém hrobě!
Šest dětí a těhotná žena zemřely při exorcismu: Jejich těla se našla v masovém hrobě!  (Autor: ČTK)
Autor: rc, ČTK - 
17. ledna 2020
10:10

Při náboženském obřadu, který prováděli příslušníci jedné domorodé komunity v Panamě, bylo zabito sedm lidí, z toho šest dětí a jedna těhotná žena. Místní úřady ve čtvrtek informovaly, že se podařilo osvobodit dalších 14 lidí, kteří byli týráni, biti klacky a svazováni, aby se káli za své údajné hříchy. Případ se stal v autonomní indiánské rezervaci Comarca Ngőbe Buglé nedaleko karibského pobřeží.

Panamské úřady vyšetřují brutální vraždu šesti dětí a jedné těhotné ženy. Jejich těla byla nalezena v masovém hrobě poblíž autonomní indiánské rezervace. Děti, kterým bylo od jednoho do sedmnácti let, a těhotná žena měly být zabity při náboženském rituálu, respektive při obřadu vymýtání ďábla! Vyšetřovatele na rituály upozornilo několik vesničanů, kteří se přišli léčit do místní nemocnice. Policisté poté na jedné z usedlostí v oblasti ve čtvrtek našli improvizovanou svatyni, která patřila málo známé sektě nazvané Nové boží světlo.

„Uvnitř této stavby prováděli náboženský obřad. Lidé tam byli proti své vůli vězněni a byli týráni," řekl prokurátor Rafael Baloyes. „Cílem rituálů bylo je zabít, pokud se nezačnou kát ze svých hříchů," dodal. Uvnitř kostela vyšetřovatelé našli nahou ženu, nože, mačety a rituálně obětovanou kozu. Asi dva kilometry od svatyně policisté objevili čerstvě vykopaný hrob s těly pěti dětí, jejich těhotné matky a 17leté dívky ze sousedství.

Policie zadržela deset podezřelých, je mezi nimi i dědeček zavražděných dětí. Násilí prý vypuklo poté, co jeden z členů náboženské skupiny začal prohlašovat, že dostal vzkaz od boha. Obřady trvaly několik dnů.

Lidé zranění při rituálech museli být do nemocnice dopraveni vrtulníky, neboť místo obřadu se nacházelo v komplikovaném terénu a džungli. Podle agentury AP vše nasvědčuje tomu, že jak údajní pachatelé, tak i jejich oběti pocházeli ze stejné domorodé komunity.

Zástupce místních úřadů sektu nazval „satanskou" a řekl, že je v rozporu s křesťanskou vírou rozšířenou v tomto regionu. Představitelé církve La Luz del Mundo (Světla světa), která je v oblasti zavedená, uvedli, že s případem nemají nic společného.

 

mak ( 17. ledna 2020 10:47 )

Svatyně nějaké sekty opravdu NENÍ kostel!! Proc nepíšete,ze kozu obětovali v mešitě? To je stejná chyba!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání