Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Muž z Lounska údajně mnoho let zneužíval sestru a sestřenici: Dívky popsaly muka!

Muž před soudem (ilustrační foto)
Muž před soudem (ilustrační foto)  (Autor: Jiří Nováček)
Autor: ČTK - 
6. ledna 2020
14:08

Ústecký krajský soud začal projednávat případ znásilnění dvou nezletilých dívek. Podle obžaloby starší bratr opakovaně sexuálně zneužíval svou sestru a sestřenici. Dnes osmadvacetiletý muž vinu odmítl. Obžalovanému hrozí až 12 let vězení.

Případ se podle obžaloby odehrál před lety na Lounsku. Muž se ve svých patnácti letech podle státního zástupce sexuálně uspokojoval na své mladší sestře a sestřenici. O deset let mladší sestřenici podle obžaloby začal zneužívat v době, kdy chodila ještě do školky a nemohla se bránit. Na videozáznamu z výslechu popisovala, jakým způsobem se podle ní bratranec uspokojoval, mimo jiné šlo o anální sex.

Nejméně od března 2009 do roku 2014 podle obžaloby muž sexuálně zneužíval také svou o šest let mladší sestru, a to vždy, když rodiče nebyli doma. Oběma dívkám údajně několikrát pustil nahrávku soulože. Ani mladší sestra se nemohla podle státního zástupce účinně bránit.

„Jednání se dopouštěl zneužívaje své fyzické převahy a využívaje nízkého věku nezletilé, její nevědomosti v sexuální oblasti spojené s nemožností racionálně posoudit jeho jednání a své významné autority staršího bratra,“ uvedl státní zástupce.

Sestru obžalovaného, která už je zletilá, vyslechne soud prostřednictvím videokonference. Vypovídat k jejímu duševnímu stavu bude znalkyně, soud předvolá svědky, z nichž většina jsou rodinní příslušníci. Muž je obžalován ze znásilnění, přečinu ohrožování výchovy dítěte a šíření pornografie.

„Není to pravda,“ řekl v pondělí obžalovaný, jenž má se svou partnerkou devítiměsíční dceru. Sestra podle něj už v minulosti pomluvila skoro celou rodinu. „Mstí se, že mám fungující vztah, vždy měla problém, když jsem měl nějakou partnerku,“ uvedl.

Soud bude pokračovat v úterý, naplánovaná je videokonference se sestrou obžalovaného a výslech svědků.

havran2 ( 6. ledna 2020 16:27 )

Uříznout mu šulina !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání