Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vražedný požár hospicu se rozběsnil uprostřed noci: Čtyři mrtví kvůli „prkotině“, myslí si policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Aktualizováno -
6. ledna 2020
07:58
Autor: yks - 
6. ledna 2020
07:27

Noční můru prožili v noci na pondělí obyvatelé hospicu ve městě Chojnice v Polsku. Zařízení pro vážně nemocné osoby zachvátil v noci děsivý požár! Tamní média uvádí, že zemřeli čtyři lidé a dalších 22 skončilo v nemocnici.

O tragédii informoval mluvčí hasičů v Gdaňsku Marian Hinca. Uvedl, že požár vypukl krátce po třetí hodině ranní v zařízení pro nevyléčitelně nemocné ve Strzelecké ulici. V budově se podle polského portálu Super expres v té době nacházelo několik desítek osob.

Polská média uvádí, že je potvrzeno úmrtí 4 lidí. Dalších 22 skončilo se zraněním v nemocnici. Je mezi nimi také personál a členové zasahujících záchranných složek. Některé neověřené zdroje však uvádějí ještě vyšší počet obětí.

Hinca uvedl, že z budovy byli již všichni evakuováni a dostává se jim potřebné péče. Bezprostřední hasební práce jsou ukončeny, ale pokračují následné činnosti, řekl Hinca podle portálu Onet.

Prvotní zjištění policie hovoří podle Super expresu o tom, že by příčinou vzniku požáru mohl být nedopalek cigarety jednoho z pacientů hospicu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání