Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novoroční zázrak: Dětem zavražděné Heleny (†47) poslali přes 3 miliony!

Autor: VaB - 
1. ledna 2020
13:58

Na začátku července přišly tři děti z Rychnova nad Kněžnou tragicky o oba rodiče. Jejich otec Miloslav D. (49) totiž v místní restauraci chladnokrevně zastřelil svou manželku Helenu (†47). Vražda vzbudila mnoho reakcí, jednou z nich bylo i založení transparentního účtu pro sourozence, kteří náhle přišli o milovanou maminku. A během pár měsíců se pro ně vybralo přes 3 miliony korun!

K chladnokrevné vraždě došlo v restauraci na náměstí v Rychnově nad Kněžnou. Miloslav D. tu při setkání s manželkou nečekaně vytáhl legálně drženou zbraň a stiskl spoušť. Žena na následky zranění zemřela po převozu do nemocnice. Dominika (22), Nikol (18) a Patrik (12) se tak rázem ocitli bez obou rodičů. 

Přivolaní policisté na místě Miloslava D. zatkli. Čekal na ně před restaurací. Dokonce jim hned řekl, co provedl. Kriminalisté ho následně obvinili z vraždy, v případě odsouzení mu tak hrozí až 18 let vězení. Na verdikt si počká ve vazbě. „Motivem mužova činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Brzy po tragédii se zvedla obrovská vlna solidarity. Město Rychnov nad Kněžnou se tak rozhodlo pro děti založit transparentní účet. „Cílem veřejné sbírky je podpořit sourozence, kteří se z vteřiny na vteřinu ocitli ve složité životní situaci. Díky Vám všem, kteří se rozhodnete přispět, jim můžeme společně zajistit možnost dostudovat a ve složitém období dospívání podpořit jejich budoucnost,“ uvedli tehdy. 

Sbírka skončila přesně na Silvestra. „Dneska končí veřejná sbírka, kterou jsme založili letos v červenci na podporu pozůstalých dětí po tragické vraždě v restauraci,“ uvedlo město na svém facebooku. Částka, která se pro pozůstalé vybrala, je neskutečná!

„Podařilo se vybrat neuvěřitelných 3.199.552 Kč. Na transparentním účtu je 2126 položek (plateb),“ napsali. „Děkujeme všem, kteří přispěli. Žádná částka není malá. Ukázali jsme sílu, ukázali jsme, že svět může být ještě v pořádku,“ dodali.

Částka se během dne ještě navýšila o 20 500 korun. Pro děti se tak nakonec vybralo těžko uvěřitelných 3 220 052 Kč! „Peníze dětem maminku nikdy nevrátí, ale přáli bychom si, aby jim daly možnost dostudovat a nastartovat svůj život, jak si zaslouží,“ zakončili. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání