Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Marka našli před nemocnicí s 9 promile: Pak oznámili nejhorší zprávu! Co všechno vypil?

Autor: yks, ČTK - 
2. ledna 2020
12:07

Naměřili mu devět promile alkoholu v krvi, když ho dva policisté minulou sobotu našli před poliklinikou ve slovenské Trnavě. Bohužel to bylo nad síly jeho organismu. Marek na Nový rok v nemocnici zemřel. 

O smutné události informoval ve čtvrtek server tvnoviny.sk s odvoláním na mluvčí trnavské nemocnice Katarínu Tittelovou. Marek, kterého se slovenští policisté pokoušeli identifikovat pomocí sociálních sítí, na Nový rok zemřel. Devět promile alkoholu, už na něj patrně bylo moc.

Policisté obvodního oddělení v Trnavě 34letého muže našli v sobotu po šesté hodině ráno. Okamžitě mu poskytli první pomoc a zavolali záchranáře, kteří muže oživili a převezli do nemocnice. Navzdory intenzivní péči ale pacient ve středu nad ránem zemřel, uvedla mluvčí.

Vypil 2 litry vodky nebo 38 piv

Muž u sebe neměl žádné doklady a do pondělí ani nikdo nehlásil, že by byl nezvěstný. Policie proto na facebooku požádala veřejnost o pomoc se zjištěním totožnosti dotyčného. To se díky tomu rychle podařilo.

Podle názoru některých odborníků devět promile alkoholu v krvi může být nový zaznamenaný slovenský rekord. Web Dnes24 napsal, že muž musel na posezení vypít asi 1,9 litru vodky či 19 litrů piva nebo sedm litrů vína, aby kritické hladiny alkoholu v krvi dosáhl.

Nechvalně proslulý Čurda

Nejznámějším obdobným případem z Česka je řidič fekálního vozu Milan Čurda, který s ním havaroval, když byl pod vlivem. Orientační dechová zkouška pak odhalila, že měl v sobě přibližně 7,94 promile.

villon ( 2. ledna 2020 18:47 )

Tak já to do sebe také lyji, vůbec to nesmrdí a jako podčlověk si rozhodně nepřipadám. Ale abstynenty respektuji a nikdy jim nenadávám. Respect to all forewr!

villon ( 2. ledna 2020 18:45 )

Tak je to velmi škoda, že ten borec zemřel, protože jinak by si to zasloužilo jedině smeknout klobouček! Tohle jen tak někdo nedá. R.I.P!!!

sorgedoktor ( 2. ledna 2020 17:40 )

Posuzoval bch to optrneji Treba to byl nčestastny clovek, ktery zvolil takovou asebevrazdu

kakamilek ( 2. ledna 2020 13:47 )

I dobytek pozná že už má dost.

animka ( 2. ledna 2020 13:38 )

Kdo chce kam, pomozme mu tam.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání