Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrůzostrašná podívaná: Obří žralok napadl potápěče v kleci a zasekl se v mřížích! Pětadvacet minut bojoval o život

Autor: rc - 
10. prosince 2019
20:11

Pozorovat žraloky se vydali čtyři potápěči v Mexiku. Výprava za obřími mořskými tvory však skončila hrůzostrašnou podívanou. Obří paryba prudce narazila do klece, v níž se potápěči nacházeli, a zasekla se mezi mřížemi! Zvíře se snažilo pětadvacet minut vysvobodit, ale marně. Začalo krvácet ze žáber a zemřelo. Děsivou podívanou zachytila kamera.

Do severo-západního mexického státu Baja California se vyrazila potápět se žraloky čtveřice potápěčů. K potápění zvolila mořské hlubiny nedaleko ostrova Guadalupe. Podle mexického ochránce zvířat Artura Islasa Allendeho je ostrov doslova svatyní bílých žraloků.

Výprava za obřími mořskými tvory však skončila tragicky. Zničehonic se z hlubin moře vynořil obří žralok a v plné rychlosti narazil do klece, přičemž se zasekl mezi mřížemi! Boj zvířete zachytila kamera. Allende video, v němž se zvíře marně snaží dostat z mříží, sdílel na svém účtu na sociální síti facebook. Podle informací britského deníku Daily Mail se zvíře snažilo dostat z mříží pětadvacet minut, zatímco se šokovaní potápěči krčili uvnitř klece. Allende uvedl, že se trpícímu tvorovi nikdo nesnažil pomoci.

 

Zvíře po chvíli marného boje s kovovými tyčemi začalo krvácet ze žáber. V druhém videu, které Allende sdílel na sociální síti, je vidět, jak žralok nehybně pomalu padá do hlubin moře. Aktivista odsoudil nečinnost lidí, kteří neudělali nic, aby zvířeti pomohli, a zároveň osočil výrobce klece s tím, že tyče mohly být blíže u sebe.

pajato73 ( 11. prosince 2019 12:51 )

pro nej asi zvirata chcipaji... to je poznat, kdo ma zvirata rad a kdo na ne kaka... (on by ted rekl s e r e, pac zvirata nekakaji)

PPP150W ( 10. prosince 2019 22:31 )

Pro smrt ano, nikoli pro umírání. Výraz umírání je všeobecně používán pro konečnou fázi života organizmů, po které teprve nastává smrt. Avšak ani výraz: "Zvíře zemřelo", není z hlediska mluvnického chybou a běžně se používá, i když existují i jiné výrazy. Jak byste nazval umírání jiným slovem?

bre-burda ( 10. prosince 2019 21:10 )

Umírají lidé, ne zvířata. Pro jejich smrt má čeština jiné výrazy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání