Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miliardáře (†49) srazilo auto, když venčil psa: Nebyla to nehoda, myslí si kamarád

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rc - 
5. prosince 2019
17:08

Při tragické nehodě v anglické vesnici Oxshott zemřel ruský miliardář Dmitrij Obretěckij. Devětačtyřicetiletého podnikatele tam srazilo auto, když byl na procházce se svým psem. Jeho dlouhodobý kamarád si myslí, že otce tří dětí někdo srazil záměrně.

K tragické nehodě došlo koncem listopadu ve vesničce Oxshott, která leží v anglickém hrabství Surrey. Auto tam srazilo muže, který venčil svého psa. Tamní policie uvedla, že se jednalo o čtyřicetiletého muže. Ruská média později informovala, že při nehodě přišel o život podnikatel Dmitrij Obretěckij. Devětačtyřicetiletý muž žil dlouhá léta v Anglii, přesto se často vracel do Ruska.

Obretěckij, který v Anglii vychovával tři děti, začal podnikat po pádu Sovětského svazu ve Volgogradu. Posléze se svou manželkou a dětmi odešel do Británie. Jeho firma je oficiálním distributorem výrobků společností Nestlé, Mars a Procter&Gamble v Rusku. Ruská veřejnost si ho pamatuje hlavně jako muže, který během zápasu Eura v roce 2008 odvážně mezi holandskými fanoušky mával ruskou vlajkou. Rusko tehdy zvítězilo nad Nizozemskem 3:1.

„Dmitrij byl muž rozličných zájmů, nesoustředil se pouze na obchod. Pamatujeme si, jak slavné finále Eura 2008, jak pyšně, naprosto sám mezi nizozemskými fanoušky, držel obrovskou ruskou vlajku s nápisem Volgograd. Miloval moderní hudbu – hard rock, byl fanouškem Ozzyho Osbourna,“ řekl o podnikateli jeho dlouhodobý přítel Pavel Borovkov pro britský deník Daily Mail.

„Stále vyšetřujeme okolnosti nehody,“ uvedl mluvčí. Borovkov se však domnívá, že nešlo o nehodu. „Víte, řidiči v Británii jsou velice opatrní. Nevylučuji, že byl sražen záměrně,“ řekl.

offline ( 5. prosince 2019 19:52 )

Kolik ruských miliardářů je nalezlých v Anglii a kolik u nás? Hlavně, že nadělal tři děti. Doufám, že potáhnou tam kam patří i s panímámou miliardářskou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání