Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Honza (25) usnul na poli a traktor mu usekl obě nohy: Město se mu skládá na vozík i auto

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: dce - 
4. prosince 2019
15:40

Tragicky skončilo léto už na začátku července pro Honzu P. z Brtnice. Traktor mu na poli vážně poranil obě nohy i ruku. Mladík byl dlouhé dny ve vážném stavu. Obec na něj nyní vypsala sbírku, kterou mu chtějí pomoci k invalidnímu vozíčku i dalším věcem.

K nehodě došlo 9. července u Brtnice na Jihlavsku. Pětadvacetiletý Honza měl údajně usnout na poli s hrachem jen chvíli předtím, než na něj přijel traktor s připojenou žací lištou.

Sekačka mladíka připravila o obě nohy - jednu mu usekla nad kolenem, druhou pod kotníkem. Ještě dnes, téměř pět měsíců od nehody je Honza stále v brněnské nemocnici. „Brzy by ho měli propustit a čekají ho nějaké rehabilitace, rozhoduje se, jestli v Kladrubech nebo někde jinde," řekla Blesk.cz starostka Brtnice Miroslava Švaříčková.

„Má špatnou i ruku a další poranění," dodala starostka. S návratem do života chce obec Honzovi i jeho rodině pomoci a usnadnit jim změny, které v jejich životě nastanou. Proto pro něj od 1. prosince vyhlásili veřejnou sbírku.

„Prostředky ze sbírkového účtu budou využity na vytvoření bezbariérového prostředí v domě, na koupi a úpravu vozidla pro ZTP a na pokrytí nákladů spojených s léčbou a invalidní vozík," popisují na stránkách obce.

Honza pracoval v Technické skupině města Brtnice, staral se o úklid v obci a veřejnou zeleň. Dobrovolně pomáhal na kulturních akcích a ve Sboru dobrovolných hasičů v Brtnici. „Mají ho tu všichni rádi, všem hodně pomáhal, byl strašně pracovitý. Chceme mu to sbírkou aspoň trošku ulehčit," dodala Švaříčková.

Co přesně se v poli stalo, nám ale neřekla ani starostka, ani policie. „Prověřováním jsme nezjistili, že by došlo ke spáchání trestného činu, a případ jsme odložili," sdělila Blesk.cz policejní mluvčí Jana Kroutilová.

pajato73 ( 5. prosince 2019 14:38 )

co ty jsi za ***?

blond88 ( 5. prosince 2019 11:38 )

Bre-burda Ty jsi idiot ty vole

bre-burda ( 4. prosince 2019 16:26 )

Co dělal v tom poli? Byl tam oprávněně, v zaměstnání? Pak chrápal v pracovní době! Nebo tam neměl co dělat? Válel se po cizí úrodě? V obou variantách by pan Jan měl být spíše potrestán než litován.

Monikay ( 4. prosince 2019 16:08 )

chudák chlap, co ho to napadlo spát na poli?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání