Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nevidomou ženu srazilo na přechodu auto: Podle policie se špatně rozhlédla?!

Nevidomou srazilo na přechodu auto: Špatně se rozhlédla, řekla policie. (Ilustrační fotografie)
Nevidomou srazilo na přechodu auto: Špatně se rozhlédla, řekla policie. (Ilustrační fotografie)  (Autor: Blesk.cz)
Autor: VaB - 
22. listopadu 2019
14:59

Nevidomá žena přecházela ve slovenském městě Trenčín přes přechod, když v tom ji srazilo auto! Žena si myslí, že semafor nefungoval, neboť neslyšela typické cvakání pro chodce. Policie jí ale poslala dopis, kterým ji šokovala. Policie jí napsala, že se před vstupem na přechod dostatečně nepřesvědčila, jestli něco nejede, a začala ji stíhat.

Nevidomou ženu ze slovenského Trenčína srazilo v září na přechodu auto. Semafor pro chodce, který má sloužit i nevidomým, nefungoval. Jelikož je nevidomá, nemohla si ověřit, zda se neblíží auto.

Aspoň sluchem se přesvědčila, že nic nejede, se vztyčenou bílou holí vstoupila na přechod a v tu chvíli ji srazilo auto! „Pravděpodobně jsem mohla jít na červenou, ale nevím,“ uznala žena, která je nevidomá a u semaforů se spoléhá na zvukovou signalizaci.

Po nehodě a vyšetřování jí policie poslala dopis. Píše se v něm, že se před vstupem na přechod dostatečně nepřesvědčila, jestli jí nehrozí nebezpečí! Žena zůstala v šoku. „Vždyť tu není napsaný rozbitý semafor, není tam ani to, že je nevidomá,“ rozčilovala se nad spisem příbuzná ženy před kamerou TVNoviny.sk 

Policisté si ženu přivolali na podání vysvětlení, poté, co si převzala dopis, se stala zároveň obviněnou. Unii nevidomých a slabozrakých postup policie zaskočil. Myslí si, že je nelidské uvádět v předvolání informace o obvinění. O případu informoval web TVNoviny.sk.

Policie se v případu brání, podle nich není případ uzavřený. Čekají prý na výsledky znaleckých posudků.  

Monikay ( 25. listopadu 2019 10:21 )

opravdu řešení na úrovni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání