Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Čech (44) ukradl auto a ujel na Slovensko: Policisté ho zastavili střelbou!

Autor: rc - 
25. července 2019
23:21

Zběsilá honička se odehrála na dálnici D2. Českým policistům ujížděl muž, který v Kopřivnici napadl taxikáře. Čtyřiačtyřicetiletého muže se podařilo dopadnout až slovenským policistům! Muž strážcům zákona ujížděl neuvěřitelných 200 kilometrů!

Honička jako z akčního filmu se odehrála ve středu ve večerních hodinách na dálnici D2! Směrem od obce Malacky na Bratislavu tam ujížděl policistům český recidivista. Čtyřiačtyřicetiletý muž napadl v Kopřivnici taxikáře a ukradl mu auto. Ukradeným autem značky Škoda Fabia pak ujížděl před policisty.

Autem se mu podařilo uprchnout na Slovensko. Za hranicemi se za ním vydali slovenští policisté, kterým se ho podařilo dopadnout až za pomoci varovných výstřelů.

„Řidič na opakované výzvy příslušníků české policie na zastavení nereagoval a snažil se uniknout. Během unikání řidič svojí bezohlednou jízdou ohrožoval i ostatní účastníky silničního provozu. Po vyhodnocení situace se policisté dálničního oddělení PZ Malacky rozhodli na zastavení vozidla a zadržení pachatele na dálnici D2 na sjezdu Malacky ve směru na Bratislavu zablokovat provoz pomocí odstavení čtyřech kamionů a přehrazení jízdních pruhů a postupného propouštění vozidel,“ uvedla na sociální síti Slovenská policie.

Ovšem ani to řidiči nezabránilo tomu, aby se nepokusil utéci. „Navzdory tomu se řidič snažil uniknout skrze mezeru mezi odstavenými nákladními vozy. Z uvedeného důvodu policisté použili dva varovné výstřely do vzduchu ze služební zbraně,“ stojí dál v prohlášení policistů.

Řidič se však nezalekl ani varovných výstřelů a tak policisté byli nuceni střelit do zadní a přední pneumatiky. Přesto, že muž nemohl pokračovat v jízdě, nevystoupil z vozu. „Proto byli vůči němu i v součinnosti s příslušníky české policie použité donucovací prostředky a to hmaty, chvaty sebeobrany a pouta,“ dodala policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání