Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vegani nechali vyhladovět syna (†1,5) k smrti: Chlapec vážil 7 kg! Poslední týden života jen pil

Veganští rodiče nechali vyhladovět vlastního syna († 1,5)  k smrti: Chlapec vážil pouhých 7 kg!
Veganští rodiče nechali vyhladovět vlastního syna († 1,5) k smrti: Chlapec vážil pouhých 7 kg!  (Autor: Lee County Sheriff´s Office)
Autor: rc - 
16. listopadu 2019
07:00

Otřesný případ se stal na americké Floridě. Rodiče Sheila (35) a Ryan (30) O'Learyovi nechali svého osmnáctiměsíčního synka vyhladovět k smrti! Chlapec v roce a půl vážil pouhých sedm kilogramů, trpěl dehydratací a měl poškozená játra. Když přestal dýchat, rodiče přivolali záchranku, bylo však pozdě. Lékaři nemohli nic jiného, než konstatovat smrt.

Sheila a Ryan O'Learyovi vychovávali v americkém státě Florida čtyři děti. Nejstaršímu z dětí bylo jedenáct let a nejmladšímu pouhých osmnáct měsíců. Rodiče vyznávali přísně veganskou stravu a své ratolesti krmili výhradně syrovou zeleninou a ovocem. Děti byly kvůli nedostatku živin podvyživené, bledé a měly nažloutlou pleť. Podle informací britského deníku Daily Mail dokonce jedno z dětí mělo zčernalé zuby. Mezi obvyklou stravou, kterou děti dostávaly, byla manga, banány a avokáda.

Děti jen zřídkakdy byly v kontaktu s okolím, jejich matka je učila doma. Pouze nejstarší z dětí, jedenáctiletá dívka, navštěvovala svého biologického otce ve státě Virginia, a to každé dva měsíce, což je také důvodem, proč ze svých čtyř sourozenců vypadala nejzdravěji. Úřady zasáhly až poté, co došlo k obrovské tragédii.

Koncem září do domu Learyových vyjížděla záchranná služba poté, co Sheila volala na tísňovou linku, že jejich osmnáctiměsíční syn přestal při krmení dýchat. Lékaři však chlapce již nedokázali zachránit. Chlapec byl viditelně podvyživený. V roce a půl vážil stejně jako sedmiměsíční dítě! Pitva posléze zjistila, že byl nejen podvyživený, ale také dehydratovaný, měl poškozená játra a oteklé ruce a nohy.

Strážci zákona minulý týden zatkli jeho rodiče. Matka chlapce policii vypověděla, že týden před smrtí pil pouze mateřské mléko. Prý si myslela, že chlapec není hladový kvůli růstu zubů. Rodiče byli zatčeni a děti jim byly odebrány. Všechny kromě jedenáctileté dívky, která byla svěřena do péče jejího otce, skončily v dětském domově.

starymlok ( 16. listopadu 2019 22:39 )

lIDI,ŽERTE CO VÁM CHUTnÁ,když vidím co jíte,je mi k pláči.Omýváním
všeho pro mimina jen snižujete obraniskopnoast prcíka

starymlok ( 16. listopadu 2019 21:27 )

Ta budeš asi ***,člověk je všežravec,jím vše a celý dlouhý život nemám, problém,jen už mi to nejde v posteli jak za mlada 4x,A maraton jsem běžel před 20 léty

starymlok ( 16. listopadu 2019 21:21 )

mislivec,myslel jsem si,že jen blbneš,ale gramatika je to,co vůbec bl-bče nezvládáš

krtekaorel ( 16. listopadu 2019 19:47 )

Musim se smat, jak se tady vsichni "masozravci" rozcilujou. Hihihiiiiiiiiii!!!!

villon ( 16. listopadu 2019 16:46 )

Dětem se bez masa a mlíka dost nevivyne mozek a v dalším vegetariánském pokolení to takhle dopadne. Ale zase neškodí mimi rodiny, takže za mně v poho. Horší jsou piráti silnic a pejskaři s bojovýmy plemeny (vlastně všichni kromě čivavystů).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání