Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Šok v Pardubicích: V centru města se podpálil muž, křičel o Bohu

Šok v Pardubicích: V centru města se podpálil muž, lékaři bojují o jeho život
Šok v Pardubicích: V centru města se podpálil muž, lékaři bojují o jeho život  (Autor: ZZS Pardubického kraje)
Aktualizováno -
4. listopadu 2019
19:57
Autor: DH - 
4. listopadu 2019
19:16

Během pondělního večera zažily Pardubice obrovské drama. U divadla se tu zapálil člověk, údajně proto, že chtěl spáchat sebevraždu. Podle informací Blesku dotyčný přežil, o jeho život bojují lékaři v nemocnici.

Horor u pardubického divadla potvrdila Blesku policie. „V současné době vám mohu potvrdit, že se jedná o popáleného muže, pravděpodobně šlo o pokus o sebevraždu,“ řekl policejní mluvčí Jiří Tesař.

Podle informací městské policie v Pardubicích přihlíželi celé situaci kolemjdoucí, kteří zapáleného muže okamžitě uhasili a zavolali pomoc. I díky tomu je muž  stále naživu.

„Dle našich informací se muž polil neznámou látkou a následně vlivem toho hoření utrpěl těžké popáleniny na více než 60 % těla. Na místo jsme už z principu výzvy vyslali jak leteckou záchrannou službu, tak dvě pozemní posádky, které muže uvedly do umělého spánku a připojily ho k umělé plicní ventilaci. Po podání nezbytných preparátů a léčiv byl následně letecky transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Je v přímém ohrožení života,“ řekl Blesku Aleš Malý, mluvčí ZZS Pardubického kraje.

Podle informací FTV Prima muž na místo přiběhl, řval a strhával ze sebe oblečení. „Šel jsem z krámu a viděl jsem, jak tady lidé utíkají od divadla s dětmi a za nimi hořícího muže. Tak jsem se rozeběhl proti němu, abych ho uhasil a odtáhl dál od těch dětí," řekl Primě muž, který sebevraha uhasil vlastní mikinou.

Podle jeho slov údajně dotyčný děti doslova naháněl. „Utíkaly před ním, kam mohli, na zastávku, k bance,“ doplnil a přiznal, že slyšel, jak muž křičí něco o Bohu.

V Pardubicích se zapálil sebevrah! V Pardubicích se zapálil sebevrah! | MP Pardubice

ukava5 ( 4. listopadu 2019 23:19 )

kolmy­rast­...fi­kenďa­los,si volal?

starymlok ( 4. listopadu 2019 22:23 )

Ty musíš být superidiot a ještě sprostej dobytek

ukava5 ( 4. listopadu 2019 22:14 )

608211956 nemošice 223 zdeněk volejte

zlymikes ( 4. listopadu 2019 20:38 )

i to je výhoda pracně vybojované demokracie listopadovým převratem

Lucio1 ( 4. listopadu 2019 20:29 )

Myslím, že po něm pojmenují divadlo..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání