Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dědečkovi vypadlo batole z 11. patra zaoceánské lodi: Obvinili ho ze zabití!

Autor: rc - 
29. října 2019
16:32

Američan Salvatore Anello se staral o svou vnučku Chloe na palubě zámořské lodi. Anello osmnáctiměsíční holčičku vyzvedl k oknu, aby mohla zaťukat na sklo. Nevšiml si, že okno bylo otevřené, a děvčátko spadlo z výšky jedenáctého patra. Byl zatčen a obžalován ze zabití z nedbalosti, rodina se však bouří. Za smrt dívenky podle ní nemůže on, ale lodní společnost.

Američan Salvatore Anello, zvaný Sam, v červenci s rodinou vyrazil na plavbu po Karibiku na zámořské lodi Freedom of the Seas. 

Během plavby si senior užíval hlavně své malé vnučky Chloe, s níž trávil každou volnou chvíli. Když loď kotvila v přístavu v exotickém Portoriku, Anello se staral o svou vnučku a zůstal s ní na palubě lodi.

Osmnáctiměsíční holčička si s dědečkem hrála v dětském koutku, kde byla prosklená zeď, kterou tvořila řada okének. Chloe milovala ťukání na okna. S rodinou často navštěvovala bratrovy hokejové zápasy, při kterých bouchala na sklo u ledové plochy. „Milovala sledovat svého bratra, když hrál hokej,“ popsala zdrcená máma Kimberly podle britského portálu Daily Mail.

Dědeček proto vzal Chloe k oknu a postavil ji na římsu. Netušil však, že okénko je pootevřené. „Chloe milovala bouchání na sklo při hokejových zápasech svého bratra, tak ji její děda vzal k oknům, myslel si, že je to celé ze skla,“ uvedl právník rodiny Michael Winkleman.

Jakmile ji postavil na římsu a děvčátko se opřelo o sklo, okno se otevřelo a dívka proklouzla. „Bylo tam dřevěné rámování, postavil ji na to, myslel si, že zaťuká na sklo a bude to super, ale najednou byla pryč,“ dodal právník.

Chloe spadla z jedenáctého patra. V tu chvíli se přístavem rozlehly zděšené výkřiky. Pak se o tragédii dozvěděla máma holčičky. „Když mi řekli, že Chloe zemřela, netušila jsem, že vypadla z okna. Jen jsem viděla Sama, jak stojí u stěny z oken, křičí a mlátí do oken. Vypadal, jako by chtěl něco zastavit. Nepřestávala jsem říkat, aby mě vzali k mému dítěti a kde je moje dítě. Netušila jsem, že vypadla z okna,“ uvedla Kimberly. „Byl hrozně hysterický. Neustále nám opakoval, že si myslel, že je tam sklo,“ dodává Kimberly.

Rodina s obžalobou policie nesouhlasí. Ze smrti své holčičky viní lodní společnost. Podle právníka rodiny se smrti dívenky dalo zabránit. „Samozřejmě je viníme. Existuje milion věcí, jak se tomu dalo předejít,“ uvedl také otec dítěte Alan Wiegand. 

pupak_1 ( 29. října 2019 20:07 )

Snad to odradí aspoň někoho od toho, aby jeho batole plácalo do cizích oken.

bre-burda ( 29. října 2019 17:50 )

Jasně. Může za to lodní společnost. Z dědka nic nevyrazí ale z loďařů miliony.Viník je nabíledni.

Monikay ( 29. října 2019 16:48 )

hlavně držet batole rukama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání