Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Těhotná nevěsta (†30) dostala mrtvici cestou na svatbu: Lékaři stihli zachránit její dceru

Autor: rc - 
15. října 2019
18:30

Nevěsta Jessica Guedesová (†30) byla na cestě do kostela, když se jí udělalo nevolno. Nastávající maminka, která byla v sedmém měsíci těhotenství, náhle omdlela a byla převezena do nemocnice. Lékaři stihli zachránit její dítě, Jessicu však už bohužel ne. Zemřela na mrtvici. 

Jessica Guedesová měla pár minut před svatbou. Krásná nevěsta, která byla v devětadvacátém týdnu těhotenství, se nemohla dočkat, až bude kráčet uličkou. Třicetiletá žena pocházející z brazilského Sao Paula seděla v limuzíně a mířila do kostela, když si podle britského deníku The Sun začala stěžovat, že má závratě a bolí ji za krkem. Rodina tomu však nepřikládala žádný význam. Domnívali se, že je to jen kvůli nervozitě ze svatby.

Flavio Goncalvez už na svou nevěstu čekal u oltáře, když zničehonic do kostela přiběhla příbuzná a prosila o pomoc. Jessica totiž náhle ve voze omdlela. „Bál jsem se, protože jsem na ni čekal u oltáře a ona si dávala na čas. Její sestřenice za mnou přiběhla po koberci a řekla mi, že omdlela. Otevřel jsem dveře auta a ona tam ležela, ale probrala se a promluvila. Řekl jsem jí, zlato jsem tady. Ona odpověděla, že všechno je fajn, ale že má bolesti na zátylku,“ popsal Flavio pro Crescer Magazine.

„Otevřel jsem dveře limuzíny a začal s první pomocí. Požádal jsem o pomoc mé kamarády hasiče, kteří byli mezi hosty,“ dodal Flavio s tím, že posléze dorazila sanitka a odvezla Jessicu do nemocnice.

Nastávající mamince však už nebylo pomoci. Jessicu totiž postihla preeklampsie, závažné onemocnění, které se projevuje u porodu či v těhotenství. Preeklampsie vzniká kvůli nerovnováze v krvi těhotné. Kvůli tomu stoupá krevní tlak, otékají horní i dolní končetiny a dochází k úniku bílkovin do moči. Zároveň dochází k poškození výstelky cév. Onemocnění se může projevit bolestí hlavy, mdlobami či krvácením.

Poté, co byla Jessica převezena do nemocnice, lékařský tým provedl císařský řez a zachránil malou holčičku. Jessica však chvíli po operaci zemřela. Podle lékařských záznamů na mrtvici.

Holčička, která bojuje o život v nemocnici, po narození vážila pouhých 930 gramů a měřila 34 centimetrů. „Jessica byla opravdu úžasný člověk a milovala život. Těšil jsem se na to, až se stanu jejím manželem a stanu se otcem. Stále nemohu uvěřit, že se to stalo,“ řekl Flavio, který jejich dceru pojmenoval Sofie.  

Dívka (18) v kómatu porodila: Nevěděla, že je těhotná! Měla dvě dělohy

Zobrazit celou diskusi