Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Muž (†50) visel 12 hodin hlavou dolů na 90metrovém komíně! Zachránit se ho nepodařilo!

29. října 2019
12:39

Ve městě Carlisle na severozápadě Anglie na 80 metrů vysokém komínu uvízl v pondělí hlavou dolů muž. Od časného rána se ho pokoušeli vyprostit záchranáři. Tým se snažil dostat muže dolů pomocí vrtulníku a posléze i s využitím speciální vysokozdvižné plošiny. Zatím se neví, co nešťastník na špičce komína bývalé továrny pohledával, jedno je však jisté. Zachránit se ho nepodařilo a zemřel.

Komín postavený v roce 1836 jako součást továrny na zpracování bavlny patří k dominantám sedmdesátitisícového města. Policie se o muži, který uvízl poblíž jeho vrcholu, dozvěděla v pondělí okolo třetí hodiny ráno našeho času.

„Záchranné složky pracují na tom, aby situaci na komíně bezpečně vyřešily, a to včetně využití vrtulníku,“ citoval dnes server BBC mluvčího místní policie Matta Kennerleyho. „Záchrana nicméně zatím nebyla možná vzhledem k vratké pozici muže. Nyní pokračujeme ve snahách se k němu dostat ze země,“ dodal mluvčí.

Padesátník, jehož totožnost policie zná, visel na vrcholu komína za nohy přes 12 hodin. Zpočátku se záchranáři komunikoval, během dne se ale odmlčel a lékaři nevěděli, v jakém je stavu. Pomoci se mu snažila skupina hasičů, připraven byl i tým vysokohorských záchranářů, jenže nakonec bylo úsilí všech marné. Jaká je identita oběti a proč vlastně na komín vylezl, začala vyšetřovat policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání