Pro zesnulou pěveckou legendu pracovala Stolzová od roku 2015, a tak k němu měla v posledních letech blízko tak jako jen málokdo. Aneta ale tvrdí, že nebyli jen kolegové. „Nebyli jsme pouze spolupracovníci, během uplynulých let jsme se spřátelili a trávili společně mnoho chvil. Takže jsme vzájemně prožívali radosti i starosti,“ přiznala pro deník Právo, že ji s Gottem pojilo i přátelství.

Není tedy divu, že Mistr byl jedním z prvních, kdo se dozvěděl o jejím těhotenství. „S mým partnerem Alešem jsme jim o mém těhotenství řekli při večeři u nich doma a byli z naší zprávy moc šťastni,“ popsala Stolzová milé chvíle, k nimž došlo přibližně v době loňských Vánoc.

Také ona prý tehdy mohla přihlížet šťastným momentům Mistrova života. „Nejšťastnější byl se svou rodinou v soukromí a také na pódiu mezi svými příznivci. To byly jeho priority, které dělal naplno,“ uvedla a pochlubila se i velmi osobní vzpomínkou. „Pamatuji si třeba, jak jsme během loňských Vánoc byli u Ivanky a Karla na chalupě a hráli i s dětmi společenské deskové hry. Karel byl tak šťastný a spokojený! A u toho nám vyprávěl historky, židovské vtipy a všichni jsme se radovali.“

Naopak velmi nepříjemné pro něj byly okamžiky, kdy veřejnost odsuzovala jeho manželku Ivanu (43) a vyčítala jí vše možné. Pouštěli se do ní i někteří jeho známí, v první řadě například Milan Drobný (74). A ačkoliv se prý tehdy rodina prostřednictvím Stolzové snažila proti nařčením bránit, vše bylo marné. Řada lidí totiž věřila tomu, že právě ona s Ivanou psaly různá vyjádření samy, bez Karlova vědomí. „To je asi to nejtěžší, s čím se musím každý den vyrovnávat,“ netají se Aneta, která byla se Slavíkem samozřejmě i v nejtěžších obdobích, kdy bojoval s rakovinou a posléze s akutní leukemií.

„Pan Gott nikdy nechtěl být litován, dělal věci naplno a říkával, že si lidé zaslouží, aby dostali, co očekávají. On nikdy nechtěl zklamat své příznivce a posluchače, proto nikdy nebyl negativní a vždy chtěl dostát svým závazkům,“ objasnila mluvčí v rozhovoru pro Právo, proč několik měsíců zpěvák tajil diagnózu, která se mu nakonec stala osudnou. Také pro ni bylo jistě obtížné vše utajit a nemluvit o jeho stavu. Nakonec ale svou nemoc světu přiznal letos v září a o necelý měsíc později, 1. října 2019 před půlnocí, pak naposledy vydechl.

Aneta přesto zatím z práce neodchází. „Pro rodinu pana Gotta pracuji dál, máme před sebou krásné projekty jako vydání autobiografie Karla Gotta, kterou dopsal ještě za svého života, anebo uvedení dokumentárního filmu o jeho životě. S Ivankou nás navíc i přes práci pojí velké přátelství, kterého si nesmírně cením,“ řekla Aneta, které se týden po smrti Gotta narodila dcera Amálie Karla (druhé jméno dostala právě na jeho počest). 

„Byl to takový smích skrz slzy. Amálka je náš dar z nebes a ještě pár dnů před odchodem pana Gotta jsme všichni seděli u nich doma v kuchyni a symbolicky jsme si přiťukli na nové životy. Bylo to neskutečně silné,“ dodala.

VIDEO: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
163 fotografií