Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie vyšetřila 35 let starou vraždu dívky (†18): Zabijáka odhalila DNA a rodokmen!

Autor: VaB - 
24. října 2019
20:44

Policisté v americkém Ozakuee po 35 letech odhalili vraha Traci Hammerbergové (†18). Vrah, který zemřel v roce 2012 na předávkování, dívku znásilnil a poté uškrtil. Jednalo se o příbuzného Traci a k jeho odhalení pomohl i profil DNA.

Traci H. si přivydělávala jako chůva. 14. prosince 1984 poté, co odcházela z domu, kde hlídala děti, zamířila za kamarády na párty, kde pila alkohol a kouřila marihuanu. Brzy ráno druhého dne se vracela domů, měla domů přibližně šest kilometrů. 

Domů ale nikdy nedorazila. Kolem šesté hodiny ráno bylo objeveno její tělo u příjezdové cesty jednoho z obyvatel. Majitel domu slyšel Tracino sténání a zavolal policii. Tělo dívky bylo od pasu dolů nahé, její spodní prádlo a boty byly u její hlavy, sníh byl pokryt krví.

Pitva následně ukázala, že byla sexuálně napadena a uškrcena. Vrah jí také dal několik silných ran do hlavy, čímž způsobil masivní poškození mozku. „Byla brutálně zmlácena,“ řekl k případu šerif. Traci zemřela krátce po znásilnění.

Pokus o vysvobození se ze spárů útočníka ale nikam nevedl. Policie tehdy vyslýchala přes čtyři stovky mužů, ale nikdo z nich neseděl jako potenciální vrah. 

Tento rok se ale případ otevřel a vše se zaměřilo na forenzní genetickou genealogii, která měla pomoci k odhalení vraha. DNA z místa vraždy bylo odesláno do jedné ze soukromých laboratoří. Databáze následně odhalila podezřelého!

Podezřelý měl být příbuzný Traci, identifikován jako její vzdálený bratranec. Policisté tak museli sestavit rodokmen, do kterého museli zahrnout každého muže, kterému v roce 1984 bylo mezi 16 – 60 roky.

Muž, který měl Traci zavraždit, byl ale mrtvý. V roce 2012 se předávkoval. Traci se s Phillipe J. Crossem setkala na cestě. Případ se sice vyřešil, ale nikdo nebyl z vraždy obviněn. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání