Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Marušku z Prahy znásilnili a zabili: Vražda bez motivu nedá policii spát

Autor: VaB - 
24. října 2019
11:52

Vražda, která nemá motiv, komplikuje pražské mordpartě klidný spánek. V noci z 24. na 25. září na Krejcárku někdo zavraždil bezdomovkyni Marušku (†58). Podle policie byla nekonfliktní a s nikým se nestýkala. Proč byla tedy zavražděna?

Ve středu 25. září objevili kolemjdoucí v ulici Pod Krejcárkem pod mostem tělo mrtvé ženy. V křoví tam tehdy ležela osmapadesátiletá bezdomovkyně Marie. Už ten den policisté věděli, že nejde o přirozenou smrt, ale o vraždu! 

Podle pořadu České televize Na Stopě přespávala bezdomovkyně pod mostem přibližně rok. Nejčastěji se pohybovala v okolí Krejcárku, Palmovky a Holešovic. Vždycky s sebou měla velké modré tašky, ve kterých si pravděpodobně nosila své věci. 

Video  Na Krejcárku našli mrtvou ženu, zřejmě zemřela násilnou smrtí.  - David Malík
Video se připravuje ...

Mrtvou ženu nalezli kolemjdoucí a policisté v křoví, podle informací Blesk.cz měla být polonahá. Pořad Na Stopě mluvil s bezdomovcem Romanem Balážem. „Maruška nikomu neublížila, každý den dělala to, co každý bezdomovec. Sháněla si jídlo,“ řekl. „Nikomu neublížila ani slovem,“ dodal. 

„Nebyla takový ten klasický bezdomovec. Provedli jsme šetření k její osobě a zjistili jsme, že byla naprosto nekonfliktní, nepila alkohol, nestýkala se s jinými bezdomovci. Prostě to nesedí na typického bezdomovce,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk v pořadu Na Stopě. 

Na otázku, jak žena zemřela, Daněk neodpověděl. „Tuto informaci nechceme uvolnit, protože to ví pouze vrah, kriminalisté a soudní lékař,“ dodal. Motiv je pro policisty velkou záhadou, vědí jen jediné: o loupežnou vraždu jít nemohlo - člověka, co nic nemá, člověk těžko oloupí.

Jde tak o pravděpodobně náhodnou vraždu, která neměla motiv. Zavražděná byla navíc vysokoškolačka. Podle komunity bezdomovců a Romana Baláže byla nejprve znásilněna a poté zavražděna!

Policisté žádají řidiče, kteří v onu dobu projížděli po mostě mezi Libní a Žižkovem či po ulici Pod Krejcárkem a mohli případného vraha natočit na palubní kameru, i chodce, kteří se tam pohybovali a mohli vraha zahlédnout, aby se ozvali na linku 158. 

.tg.bb ( 25. října 2019 19:33 )

Chlastáš? přestaň chlastat! Hraješ automaty? Přestaň hrát automaty! Teprve pak obvykle přichází ono "Nemáš na nájem?" atd. Takže v tomto většinou každý svého štěstí strůjcem.

mak ( 25. října 2019 17:11 )

Znásilnění není najednou dost motiv???

Krom toho to dost dobře mohl být někdo, kdo ji znal a přišel se jí pomstít.... Rozhodně to enní náhodná vražda, a i tam je motiv. Zas trapný kecy, plesku.

ProkopMlejnek ( 24. října 2019 23:42 )

Po roce 89 Stát zcela rezignoval na starání se o své občany.
Nemáš na nájem ? Nezájem, padej na ulici. Chlastáš ? Nezájem. Hraješ automaty, který jsme ti sem po revoluci dovezli a bez regulace provozovali ? Nezájem. Půjčuješ si peníze, i když už máš další půjčky ? Nezájem. Jedeš na černo MHD a hodíš dluh na svoje dítě ? Nezájem. Exekutorům spadne spadne do kapsy mnohonásobek toho co dlužíš ? Nezájem.

petr366 ( 24. října 2019 21:23 )

Takže když duševně onemocní, tak na ni stát hodí dlabanec jak v té oslavované USA od dob vychvalovaného Reagana. To je ten co nechal zrušit státní blázince.

petr366 ( 24. října 2019 18:56 )

Co je to za zemi kde je normální slušná a vzdělaná žena nucena žít na ulici?Už je to klišé, ale musím to napsat. Co čurini? Pro tohle jste cinkálí klíčem na náměstí.?Ti degeni co budou dělat kravál sedmnáctého listopadu by si měli být vědomí a taky nést zodpovědnost za co vlastně demonstrují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání