Pohřešovaní partneři zmizeli na začátku června letošního roku. Tehdy se zdálo, že Přemysl s Marií odjeli někam na Moravu, místo toho se ale po nich slehla zem. Později bylo nalezeno jejich auto až v maďarském městě Ostřihom při slovenských hranicích. Auto bylo vevnitř polité naftou či benzínem.

„Z výsledků domovní prohlídky v místě bydliště pohřešovaných a z vytěžení blízkých osob vznikla důvodná obava, že se stali obětí násilného trestného činu. Případ proto převzali kriminalisté v Praze,“ uvedl šéf pražské mordparty Josef Mareš. Ten potvrdil, že v souvislosti s případem došlo v minulém týdnu k zadržení dvou čtyřiadvacetiletých mužů. Jeden z nich je obviněný z vraždy, druhý ze spolupachatelství v trestném činu podvodu.

„Tyto dvě osoby se podle nás podvodným způsobem snažily získat nemovitost, která byla v majetku pohřešované třiasedmdesátileté ženy,“ uvedl Mareš. Podle informací Blesk.cz má jít o vilu v Bubenči v hodnotě desítek milionů korun.

Právě jeden ze zadržených byl podle kriminalistů posledním člověkem, který Přemysla a Marii prokazatelně viděl dne 6. června na odpočívadle u dálnice D1 poblíž provozovny rychlého občerstvení. Od té doby už partnerský pár nikdo neviděl.

„Šetření dál probíhá, zatím se nám nepodařilo nalézt těla poškozených. S ohledem na další opatření v současné době nelze k případu podat další informace,“ dodal Josef Mareš. Muž podezřelý z vraždy je ve vazbě, jeho komplice vyšetřují na svobodě.

Fotogalerie
8 fotografií