Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilec si ustlal na kolejích v České Lípě: Než ho našli, přejel po nich nákladní vlak

Incident na tomto místě kolejí se tentokrát obešel bez služeb koronera (vpravo ilustrační foto).
Incident na tomto místě kolejí se tentokrát obešel bez služeb koronera (vpravo ilustrační foto).  (Autor: Policie ČR, David Malík)
Autor: yks - 
23. října 2019
23:25

Velký šok zažil strojvůdce nákladního vlaku, když v úterý okolo 22. hodiny projížděl po trase kolem zastávky Pod Holým vrchem v České Lípě. Zjistil totiž, že v kolejišti leží člověk!

Strojvedoucí nahlásil v noci na středu výpravčímu v České Lípě, že v kolejišti leží lidské tělo. Jeho vlak s 20 vagony naloženými pískem právě tím místem projel. Železničáři zavolali na tísňovou linku. O události informovala na svých stránkách liberecká policie.

Hasiči, policisté i záchranáři na místo zamířili bez valné naděje, že by zmíněnému člověku bylo ještě pomoci. Na místě našli 27letého Čecha. Vedle něj ležela lahev piva. „Jako první k němu dorazili hasiči. Ti ale nevěřili svým očím, když zjistili, že jenom spí a nemá na sobě ani škrábaneček,“ vylíčila tisková mluvčí Policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

Muž, který prý podle vlastních slov vypil okolo třetí hodiny odpoledne láhev rumu, ulehl prostě do kolejiště a usnul  tvrdým spánkem. Projíždějící vlak prý neslyšel a to ani ve chvíli, kdy pár centimetrů nad ním projížděly desítky vagonů. Policisté dali opilci dýchnout a naměřili mu 1,35 promile. 

„Zdravotnická záchranná služba ho pak převezla k preventivnímu vyšetření do nemocnice, které skutečně potvrdilo, že žádnou újmu neutrpěl,“ vylíčila Baláková. 

„Doufejme, že příležitost začít znovu a lépe neutopí v alkoholu a aspoň trochu se nad sebou zamyslí,“ dodala mluvčí.

tojevrazdanachcala ( 24. října 2019 01:28 )

Muži nestyďte se menstruovat.
Výrobce vložek vřele doporučuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání