Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vášnivý motorkář Miňa zemřel před očima svého kamaráda: Na silnici se střetl s jinou motorkou

Autor: rc - 
22. října 2019
20:03

Tragédie se stala u slovenského města Hnilčík. Srazili se zde dva motorkáři. Jedním z nich byl sedmačtyřicetiletý Miňa z Košic. Smrt vášnivého motorkáře zasáhla všechny jeho známé, kteří se s ním loučí na sociální síti. Jeho smrti navíc přihlížel jeho kamarád.

V neděli slovenská policie vyjížděla k tragické nehodě dvou motorek, která se stala u obce Hnilčík. Sedmačtyřicetiletý Miňa, který pocházel z Košic, tam předjížděl kolonu motocyklistů. Sám vášnivý motorkář, který řídil motorku značky Kawasaki, směřoval z obce Hnilčík do obce Nálepkovo. Ovšem ve chvíli, kdy předjížděl, narazil bočně do motorky Harley Davidson.

„První motocyklista (59) z okresu Prešov této koloně zajel s motocyklem vpravo na řádně vyznačenou zastávku autobusu, kde se chtěl se svým motocyklem značky Harley Davidson otočit přes plnou čáru zpět na obec Hnilčík. Mezi oběma motocykly došlo ke střetu v protisměrné části cesty, kde řidič motocyklu Kawasaki čelně narazil do boku motocyklu Harley Davidson,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Miňa na místě zraněním podlehl. Druhý řidič byl letecky převezen do nemocnice. „Dvě party motorkářů, kteří se v neděli střetli u obce Hnilčík, nebudou na tento úsek vzpomínat v dobrém. Po srážce jednoho z nich transportoval vrtulník v kritickém stavu do nemocnice, parta druhé skupinky motorkářů, bohužel, o svého sedmačtyřicetiletého kamaráda přišla,“ uvedla policie v prohlášení na sociální síti.

S tragicky zesnulým Miňou se na sociální síti loučí zdrcení kamarádi. Jeden z nich byl na místě nehody a smrti svého kamaráda přihlížel. „Kamaráde…zemřel si mi před očima a ne svojí vinou,“ uvedl jeho kamarád. „R.I.P. Miňo nech ti to tam nahoře jezdí,“ uvedl jeho kamarád Milan na sociální síti. "Navždy mi zůstane v hlavě poslední návštěva…poslední slova…poslední ahoj…jen pár hodin před tragédii, která zanechá v mým srdci obrovskou ránu,“ napsala Eva.

„Přesná příčina vzniku dopravní nehody, míra zavinění jednotlivých účastníků a bližší okolnosti jsou předmětem dalšího vyšetřování i za účasti znalce z odboru silniční dopravy,“ uvedla policie pro Topky.sk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání