Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejzpackanější poprava všech dob: Vězni (†55) praskla kůže! V agonii umíral 34 minut

Autor: shp - 
21. října 2019
20:08

Portoričan Ángel Nieves Díaz (†55) byl zkušený kriminálník, který se nezastavil ani před vraždou. Muka, která zažil před svou smrtí ve floridské věznici, ale byla nelidská. Jeho popravu totiž zpackali tak, že mu zčernala kůže na rukou, později popraskala a doslova se mu svlékla. Díaz nakonec umíral v bolestech 34 minut, což je více než dvojnásobek normální popravy.

K nejzpackanější popravě všech dob došlo 13. prosince 2006. Díaz byl odsouzen za vraždu prvního stupně. Kromě ní ho soud uznal vinným z únosu a ozbrojeného přepadení. Ke zločinům mělo dojít už v roce 1979 v Miami. Díaz byl však zatčen až v roce 1986. U soudu se chtěl hájit sám, ačkoliv mluvil stěží anglicky a podle mnohých k soudu nebyl vůbec způsobilý.

Vraždil skutečně?

Portoričan tvrdil, že je nevinný a že vrahem je Ángel Toro – spoluobžalovaný. Neuspěl však. Porota ho uznala vinným v poměru osm ku čtyřem. Obžaloba přitom opírala svá obvinění i o výpověď Díazova spoluvězně Ralpha Gajuse. Ten tvrdil, že se mu svěřil s vraždou v cele. Díazovi právníci tvrdili, že Gajus lže, protože má na jejich klienta vztek kvůli tomu, že ho vynechal z pokusu o útěk z basy.

Když poprava začala v 18 hodin, byly vězni vpíchnuty tři injekce. Jedna proti bolesti, druhá, aby ho ochromila, a třetí, která měla způsobit zastavení jeho srdce. V 18:02 se Díazův obličej zkřivil a vypadalo to, že chce něco říct. O čtyři minuty později se stále hýbal, mrkal a hýbal bradou, jako by byl v bolestech. Pohyby jeho těla přitom pokračovaly několik dalším minut.

Při popravě promluvil

V jednu chvíli dokonce promluvil. Zeptal se: „Co se děje?“ V 18:12, kdy měl být už mrtvý, naklonil hlavu napravo, začal kašlat a třást se. O tři minuty později se stále hýbal a zhluboka oddechoval. V 18:26 se jeho tělo začalo šíleně cukat a on otevřel doširoka oči. V 18:34 mu lékař kontroloval pulz. Díaz ještě žil. Za mrtvého byl prohlášen až o dvě minuty později v 18:36.

Bylo to mučení,“ prohlásila Díazova rodina o 34 minut trvajícím martyriu. Jak později pitva ukázala, špatně podané injekce projely vězňovými žilami a byly vpíchnuty do měkké tkáně. To mělo za následek, že muži oteklo v křečích tělo, kůže mu na rukou zčernala a popraskala. Tehdejší guvernér Floridy Jeb Bush, bratr George Bushe, po smrti Díaze pozastavil všechny popravy injekcemi.

Únik děsivých fotek

Později byl však zákaz zrušen a v takovýchto popravách se pokračuje až dodnes. Od doby, co zemřel Díaz bolestivou smrtí, bylo na Floridě popraveno injekcí dalších 34 k smrti odsouzených vězňů. Až v roce 2014 se na internet dostaly fotografie Díazovy mrtvoly, které zachycují, jak bylo jeho tělo popravou znetvořeno. Při pohledu na ně se člověku dělá zle...

a-z- ( 22. října 2019 07:22 )

Jako že se vopařil horkou vodou?

Kopyto ( 22. října 2019 04:29 )

To mě fakt zajímá, proč to vytahují, nemají o čem psát? Jinak souhlas s Damir, toho pána prezidenta nám byl čert dlužný....

nemocna ( 21. října 2019 22:39 )

Jen 34 minut? všichni vrazi by měli takto trpět a mnohem déle, jejich oběti také nebyly usmrceny ihned, aspoň by těch vrahů ubylo, takový trest by měli mít i co znásilnují a týrají, mnohé oběti mají celoživotní následky

jasnovidec01 ( 21. října 2019 20:40 )

Jen 34 minut ??????jaké fotky mrtvoly ???jen paže po vpichu vy cíťové...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání