Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fantom z Německa roky uniká policii: Řidičům do cesty hází klády, pak po autech hází kameny!

Fantom z Německa roky uniká policii: Řidičům do cesty hází klády, pak po autech hází kameny!
Fantom z Německa roky uniká policii: Řidičům do cesty hází klády, pak po autech hází kameny!  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: VaB - 
21. října 2019
10:34

Nebezpečný pachatel už roky ohrožuje řidiče u českoněmeckých hranic nedaleko Děčína. Fantom pokládá na silnici klády a větve, řidič tak musí znenadání prudce brzdit, poté po nich muž hází kameny. Poničil už desítky aut, policistům ale stále uniká!

Německá policie pátrá po nebezpečném pachateli, který záměrně ohrožuje řidiče svým jednáním. Na silnici pokládá masivní dřevěné klády, kvůli kterým musí lidé prudce brzdit a strhávat řízení. Když řidiči zpomalí, hází po nich neznámý muž kameny. 

Podle televize TN.cz pachatel tento zvláštní způsob zábavy praktikuje už šest let! Při svém posledním útoku ho ale zachytila fotopast a policisté mají v rukou aspoň základní popis neznámého fantoma. Podle policistů z německého Görlitz je to muž ve středním věku s atletickou postavou a výškou pod 180 centimetrů.

„Doporučujeme řidičům, aby jezdili velmi opatrně a dávali pozor na překážky na silnicích. Pachatel poškodil přes 50 vozidel, přesto se nám ho stále nedaří vypátrat," sdělila policie pro TN.cz. 

Muž zatím vždy útočil na německém území, vždy ale jen pár kilometrů od českých hranic. Není tak vyloučeno, že by fantomem mohl být i Čech. Po šesti letech, co policie stále nemá pachatele pod zámkem, vypsala v zoufalosti odměnu. Pachateli hrozí v Německu pětileté vězení.

V přepočtu na české koruny nabízí 75 tisíc korun za jakékoliv informace, které by mohly případ objasnit. „Moji známí to odnesli rozbitým čelním sklem. Musí to být hrozné, když jedete a najednou se před vámi objeví větev a odnikud přiletí kámen. Nejspíš je to někdo tady z okolí, Čech nebo Němec,“ uvedla jedna obyvatelka příhraniční obce. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání