Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt legendárního bikera: Zemřel při tom, co miloval!

Autor: DH - 
12. října 2019
17:50

Svět downhillové cyklistiky a milovníci adrenalinových sportů truchlí. V Mexiku přišel tragicky o život legendární jezdec Jordie Lunn (†36). Osudným se mu přitom stal právě sport, kterému obětoval celý svůj život.

Kanaďan Jordie Lunn (†36) zemřel v mexickém dovolenkovém letovisku Cabo San Lucas, když na zdejší downhillové trati upadl a utrpěl vážná, oficiálně blíže nespecifikovaná zranění. Zprávu o smrti slavného cyklisty přinesla jeho rodina. „Jordie přišel na život přesně při tom, co miloval nejvíc,“ uvedla v prohlášení. Podle amerických médií si Lunn při pádu fatálně poranil hlavu.

Zpráva o smrti legendárního Jordieho Lunna brzy obletěla celou komunitou milovníků adrenalinových sportů. Mnozí z nich teď na svého kamaráda vzpomínají na sociálních sítích. „Jordie měl neuvěřitelnou více než dvacetiletou kariéru jako horský cyklista. Vždy byl oblíbený díky své dobrosrdečnosti a lásce, kterou dával celé své rodině, přátelům a fanouškům. Známý byl ale také hlavně kvůli svému neuvěřitelnému talentu na kole,“ napsali přátelé o cyklistovi.

Lunn byl v roce 2003 nejlepším jezdcem v kategorii Downhill na světě a ve stejném roce se stal také nejrychlejším Kanaďanem na slavném závodě Mont-Saint-Anne. Jako první horský cyklista také v roce 2007 skočil trick „Corked 720“. Filmoví diváci ho mohou také znát ze snímků „Jízda do kopců“ nebo „ROAM“.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání