Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální vražda známé psycholožky (†69): Manžel ji našel s podříznutým hrdlem!

Autor: rc - 
12. října 2019
10:30

Uznávaná psycholožka Mirah Wilksová (†69), která se ve své práci zaměřovala na zločiny z nenávisti, traumata a násilí, byla sama brutálně zavražděna ve svém domě. S bodnými ranami a podříznutým hrdlem ji tam našel její manžel Frank (72).

V neděli se Frank Wilks vracel z večerní modlitby v synagoze. Poté, co vstoupil do jejich domu v jihoafrickém Johannesburgu, našel svou manželku, uznávanou psycholožku Mirah Wilksovou ležet na zemi v kaluži krve. Z domu zmizely dva notebooky a mobilní telefon. Podle britského deníku Daily Mail se kriminalisté domnívají, že za brutální vraždou uznávané psycholožky, která dlouho působila také v Austrálii, stojí kriminální gang.

Zločinci prý čekali, až Frank odejde z domu, posléze měli skrze střechu vniknout do domu a tam napadnout Mirah. Psycholožce, která byla velice uznávaná v akademické sféře, údajně zasadili až dvanáct bodných ran a posléze jí podřízli hrdlo. „Vyšetřování stále pokračuje a pitva určí příčinu smrti, ovšem byl použit ostrý předmět,“ uvedl podle Daily Mailu policejní mluvčí Lungelo Dlamini.

Wilksová se narodila v Izraeli a posléze se jako malá dívka s rodinou přestěhovala do Austrálie, kde se jí narodila dcera Tarryn a syn Brett. Rodina se posléze přestěhovala do Jihoafrické republiky.

Psycholožka, která se svým manželem byla dlouhých pětačtyřicet let, si získala uznání díky svému výzkumu, který byl zaměřen na zločiny z nenávisti a násilí. Díky své práci patřila k nejuznávanějším psychologům v Jihoafrické republice. „Doktorka Wilksová byla obětí násilného zločinu, který se odehrál u ní doma, a smrt Mirah nás hluboce zasáhla,“ uvedl psycholog Juan Nel, ženin blízký přítel. V Jihoafrické republice je každý rok zavražděno až 21 tisíc lidí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání