Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rozloučení s Milanem Jakubů (†49) bez kolegů z rozvědky? Armáda si pohřeb „ukradla“ pro sebe, tvrdí bývalý šéf zesnulého generála

Autor: chal - 
27. září 2019
05:01

Smrt generála Milana Jakubů (†49) jeho současné i bývalé kolegy z vojenské rozvědky tvrdě zasáhla. Zástupce ředitele Vojenského zpravodajství mezi nimi měl vynikající pověst jako chytrý a dobrý chlap, který se za 15 let vypracoval od píky až mezi špičky organizace. Některým kolegům a známým ale bylo údajně znemožněno se s Milanem Jakubů rozloučit!

Kolem pohřbu brigádního generála Milana Jakubů stále panují nejasnosti. Média v týdnu spekulovala, že armáda poslední rozloučení se zástupcem ředitele Vojenské rozvědky plánovala navzdory přání rodiny bombastické, jak to jen vojáci umí. Nesrovnalosti panovaly i ohledně termínu pohřbu. Mluvčí Ministerstva obrany Jan Pejšek to popřel.

„Je to nesmysl! S rodinou jsme od začátku v kontaktu, platí od začátku domluvený páteční termín pohřbu, nikdo ho neměnil. Stejně jako platí vojenské pocty. Jen ještě budeme s ohledem na rodinu řešit případnou účast médií," sdělil Pejšek ve středu Blesku. Pohřeb se nakonec uskuteční opravdu v pátek a nebudou na něm chybět veškeré vojenské pocty včetně přeletu stíhaček.

Kolem posledního rozloučení s oblíbeným generálem ale i tak panuje napjatá atmosféra. Smutečního obřadu se totiž z rozhodnutí organizátorů nezúčastní lidé, kteří s generálem v minulosti pracovali!

Jde například o bývalého šéfa vojenské rozvědky Andora Šándora (62), který se s Milanem Jakubů setkal před 17 lety. Šándor si bývalého kolegu pamatuje jako pracovitého, inteligentního a „dobrého chlapa“.

Navíc se s ním v posledních letech pravidelně potkával na oslavách výročí založení Vojenského zpravodajství. Právě proto by se s Milanem Jakubů rád rozloučil. „Já osobně bych na pohřeb Milana Jakubů jel,“ pověděl Blesku Šándor. Jenže nemůže.

„Vím i o dalších lidech z organizace, kteří by rádi jeli, ale mají smůlu, protože si potentáti pohřeb uzurpují sami pro sebe. Myslím si, že takto privatizovat pohřeb není správné,“ řekl bezpečnostní expert. Nehraje mu ani údajně zvažované uzavření obřadu pro veřejnost z důvodu utajení armádních špiček.

„Vedení armády utajováno není a vedoucí představitelé vojenského zpravodajství také ne, protože jsou třeba povýšeni na Pražském hradě, vidíme je tam. Pokud jsou informace médií pravdivé a rodina se skutečně nechala upozadit armádou, je to samozřejmě věc rodiny. Já osobně bych nikdy nepřipustil, aby armáda převálcovala rodinu a její přání,“ uzavřel Šándor.

Video  Srážka dvou aut si vyžádala jednu oběť: Řidič Mustangu měl podle svědků závodit s jiným řidičem!  - Facebook: Hasiči města Špindlerův Mlýn (JPO II)
Video se připravuje ...

Milan Jakubů zemřel v sobotu nedaleko Špindlerova Mlýna při autonehodě. Čelní střet Milanova Rapidu s Fordem Mustang údajně způsobil řidič sporťáku Vojtěch Ch. (31).

Amatérský závodník v zatáčce měl vjet do protisměru, Milan Jakubů zřejmě neměl šanci střetu zabránit. Jeho žena (47) při nehodě utrpěla vážná zranění a je možné, že si následky ponese do konce života. Policie viníka nehody vyslechla ve čtvrtek.

alfajfka ( 27. září 2019 12:11 )

Většina lidí chodí do poctivé práce,protože nejsou lemplové,kteří kvůli neschopnosti
jdou k armádě,nebo policii.

alfajfka ( 27. září 2019 12:08 )

Opět pravá česká šaškárna a to teď ohledně jednoho bezvýznamného lampasáka.Generálů a dalších lampasáků máme tři p.dele tak o jednoho míń,nebo víc co na tom sejde!!
Pohřeb zavřený pro veřejnost z důvodů aby tato neviděla ty tlusté vyžrané lampasácké ksichty,které jsou zadarmo drahé!!!

1946 ( 27. září 2019 11:37 )

To jsou zase kecy vysedávačů u internetu. Proč by to měla armáda ukradnout? To měli na pohřeb přijít všichni z rozvědky? Kdo znal Šandora když byl v činné službě? A určitě to nebylo proti vůli rodiny. Hlupáci.

1946 ( 27. září 2019 11:33 )

HledacPravdy ( 27. září 2019 10:51 )

Asi to patří k výhodám profese. Jděte do armády, vypracujte se a taky Vám poletí nad hlavou stíhačky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání