Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena v Pardubicích hrozila, že skočí ze střechy paneláku. Vyjednavačka se jí to snažila rozmluvit

Autor: shp - 
6. září 2019
22:14

Pardubické sídliště bylo svědkem obrovského dramatu. Mladá žena vylezla na střechu jednoho z místních paneláků a hrozila, že kvůli osobním problémům skočí dolů. Naštěstí na místo dorazila zkušená policejní vyjednavačka.

Střecha paneláku se nachází ve výšce asi 30 metrů. Pod ženou bylo celých deset pater, takže by skok z takové výšky rozhodně nepřežila. „Byla rozhodnutá, že skončí se svým životem,“ řekla TV Nova přivolaná vyjednavačka.

Policisty k sobě pustit nechtěla

Ženu se nejdříve pokusili zachránit policisté, ale neměli úspěch. „Odmítala s námi komunikovat, reagovala špatně na uniformy,“ řekl zasahující policista a dodal: „Za poslední dobu jsme takto vypjatou situaci s kolegy určitě nezažili.

Vyjednavačka v civilním oblečení měla větší úspěch. Po 20 minutách se jí podařilo přemluvit sebevraždou hrozící Pardubičanku, ať sleze ze střechy dolů. Nešťastnici si pak do péče převzali zdravotníci, kteří dosud drama sledovali ze země.

Vyjednavačka: Záchrana života je dobrý pocit

Mnohdy jsou ty ženy tvrdší. Jsou takové více odhodlané tu sebevraždu dokonat,“ vysvětlila vyjednavačka. Je ale moc ráda, že vše dobře dopadlo. „Když zachráníte lidský život, tak z toho máte dobrý pocit,“ uzavřela.

Desterz ( 8. září 2019 09:20 )

Skvělá práce. A to, že ce ročně cca 60 rozvádějících se chlapů zasebevraždí kvůli brutálnímu nátlaku, jaký proti nim rozpoutají jejich zhrzené ex, je taky skvělá práce. Nebo ne?

HledacPravdy ( 7. září 2019 07:07 )

Jednou jsem zachránil ježka. Byl na silnici a řítil se na něho autobus, rychle jsem ho popadl a narval do křoví. Druhý den jsem našel nejspíš toho samého ježka rozjetého na placičku o metr vedle. Ono co se má stát stane a člověk tomu nezabrání..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání