Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Floridě popravili sériového vraha: Během osmi měsíců zavraždil šest homosexuálů

Sériový vrah, který během osmi měsíců zavraždil šest homosexuálů, dostal smrtící injekci: Jako poslední jídlo si přál hranolky a burger
Sériový vrah, který během osmi měsíců zavraždil šest homosexuálů, dostal smrtící injekci: Jako poslední jídlo si přál hranolky a burger  (Autor: ČTK, archiv Blesku)
Autor: rc, ČTK - 
23. srpna 2019
20:59

Na Floridě byl ve čtvrtek večer popraven Gary Ray Bowles (†57), který se v roce 1994 dopustil série vražd! Během pouhých osmi měsíců měl ve třech různých amerických státech brutálně zavraždit šest homosexuálů. V cele smrti seděl téměř čtvrt století.

Smrtící injekci dostal Bowles ve 22:58 místního času (4:58 SELČ) ve věznici v Raifordu na Floridě. Poprava byla zpožděna o několik hodin, neboť Bowlesovi advokáti se ještě pokoušeli odvolat k Nejvyššímu soudu. Ten však jejich žádost zamítl. Bowles, který vraždy spáchal během osmi měsíců, si jako poslední jídlo přál cheeseburgery, hranolky a slaninu.

Bowles byl zatčen v roce 1995 a o rok později odsouzen k trestu smrti za úkladnou vraždu Waltera Hintona. K činu se přiznal. Hinton nabídl Bowlesovi, že může bydlet v jeho mobilním domě v Jacksonvillu. Poté, co zkonzumovali množství alkoholu a marihuany, Bowles na hlavu svého spícího hostitele hodil osmnáctikilový betonový blok a poté stále ještě žijícího Hintona udusil utěrkou.

Podobným způsobem zabil i další dvě oběti - Alberte Morrise a Johna Robertse, kterého po činu navíc ještě okradl. Za tyto vraždy dostal Bowles u soudu další doživotí. Policie jej nadto podezírá, že v roce 1994 zabil ještě tři jiné muže.

Bowles policistům po zatčení vypověděl, že jako nezletilý dělal gayům prostituta, aby měl na jídlo a střechu nad hlavou, ačkoliv sex s nimi nenáviděl. Vyšetřovatelé uvedli, že pokud by Bowles nebyl chycen, pak by jeho vražedné řádění pokračovalo.

„Pravděpodobně si to užíval,“ uvedl detektiv Thomas Youngman. Bowles byl podle Informačního centra pro tresty smrti (DPIC) 13. vězněm popraveným ve Spojených státech v letošním roce a druhým ve státě Florida. Ve středu byl v Texasu popraven Larry Swearingen, odsouzený za únos, znásilnění a vraždu 19leté studentky.

 

Taurus70 ( 24. srpna 2019 10:39 )

A za co ho to popravili?🤔🤔🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání