Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Floridě popraví sériového vraha žen: Je to první rozsudek smrti, který tamní guvernér podepsal

Autor: ital - 
23. května 2019
17:37

Usvědčený sériový vrah Robert Joseph Long (65), známý jako „Bobby Joe“, má být ve čtvrtek popraven ve Státním vězení na Floridě. Soud odmítl odklad termínu exekuce. Příkaz k popravě podepsal guvernér státu Florida Ron DeSantis 24. dubna. Jedná se o první popravu, kterou schválil. Long byl shledán vinným z vražd osmi žen a z dalších deliktů. Obětí má však na svědomí nejspíš ještě více.

Sériový vrah Robert Joseph Long (65) spáchal v roce 1984 během osmi měsíců sedm vražd. O rok později unesl a zavraždil 22letou Michelle Denise Simmsovou. Za předchozí zločiny dostal doživotí bez možnosti podmínečného propuštění, ovšem za tuto jednu vraždu ho floridský soud poslal na smrt. Long se rovněž doznal k tomu, že znásilnil nejméně 40 žen. 

Longův advokát požádal začátkem května soud o pozdržení termínu popravy. Důvodem mělo být mentální postižení jeho klienta. Tvrdil, že Long trpí jistou formou epilepsie způsobenou traumatickým poraněním mozku.

Rovněž považuje popravu svého klienta za krutý a neobvyklý trest, jelikož drogy, které se během procedury používají pro usmrcení trestance, by mu mohly způsobit záchvat. Soudkyně Michelle Siscoová však tuto žádost zamítla.

„Soud rozhodl, že Longovo tvrzení bylo předčasně procedurálně zamítnuto, protože si byl svého mozkového zranění vědom již v době odsouzení – a neomluvitelně čekal, dokud nebude příkaz podepsán, aby se pokusil na svůj problém upozornit,“ oznámil soud.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání