Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zábavní park v Německu odstavil kolotoč: Připomínal hákové kříže!

Závadný kolotoč bude muset být upraven.
Závadný kolotoč bude muset být upraven.  (Autor: Reddit/Ingenieurskunst)
Autor: ČTK - 
21. srpna 2019
09:59

Německý zábavní park po vlně kritiky na sociálních sítích ukončil provoz atrakce, kterou spustil teprve před několika týdny. Ukázalo se totiž, že pohyblivá ramena kolotoče připomínají dva velké hákové kříže, informovala agentura DPA.

Na zábavní park Tatzmania v obci Löffingen v jihozápadním cípu Německa se snesla vlna kritiky poté, co jeden z uživatelů sociální sítě reddit zveřejnil video zachycující novou atrakci s názvem Orlí let.

Ramena kolotoče natřeného hnědou barvou totiž při pohybu připomínají dvě obří svastiky. Tento symbol byl od roku 1920 oficiálním znakem nacistické strany a v současnosti je jeho používání v Německu zakázané.

Ingenieurskunst from r/de

 

Podle mluvčího zábavního parku si do okamžiku, kdy se o atrakci začalo diskutovat na sociálních sítích, podobnosti ramen kolotoče s nacistickými symboly nikdo nevšiml.

Provozovatel parku Rüdiger Braun se nyní rozhodl vyřadit atrakci z provozu a začít jednat s jejím italským výrobcem o úpravách, které by její kontroverzní podobu změnily. Napříště by měla atrakce mít podle Brauna už jen tři místo čtyř pohyblivých ramen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání