Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Matka varuje před nebezpečnou houpačkou: Modřina přes celou hlavu i krev v očích

Autor: csk - 
23. července 2019
13:44

S velkým varováním přišla matka dvou dětí z americké Floridy. Ve svém facebookovém statusu upozornila Rebecca Jordanová na možné nebezpečí malé provazové houpačky. Jeden z jejích synů z příliš rychlého otáčení na atrakci omdlel a odnesl si ošklivé podlitiny na obličeji a v očích. Za všechno mohla odstředivá síla, kterou může hračka způsobit.

„Naši synové na houpačce rádi dovádí. Včera jeden z nich vylezl na houpačku a řekl ostatním dětem, ať ho pořádně roztočí. Celou dobu se vykláněl hlavou ven,“ popsala Jordanová pro server DailyMail.

Po minutě na atrakci už měl hlavu celou rudou a omdlel. Odstředivá síla v hlavě prudce zvýšila krevní tlak, chlapci na čele, temeni a v očích praskly jemné cévky a pod kůží se mu rozlila krev. Ostatní děti ihned přiběhly za rodiči a vysvětlily jim, že má chlapec problémy s dýcháním a bolí ho hlava. Dospělí ho zkontrolovali a okamžitě jim došlo, co se přihodilo.

Vyděšená Rebecca svého syna raději odvezla do nemocnice a tam ho vyšetřili na CT s podezřením na poškození mozku. Chlapec měl obličej doslova obsypaný drobnými podlitinami a doktoři se s něčím takovým dosud nesetkali. Nejhorší obavy se však naštěstí nepotvrdily.

Matka od té doby varuje ostatní rodiče, aby dávali zvýšený pozor při podobných divokých hrách. „Nechci ostatní strašit, aby dětem nedopřáli legraci, ale je dobré znát za takových okolností rizika. Dokud se děti jen smějí, tak možné následky nevnímáte. Je ale dobré vědět, kde končí legrace a vaši potomci se točí příliš rychle a dlouho. Nechte děti, ať si hrají, ale s mezí,“ dodala. 

Taurus70 ( 24. července 2019 07:26 )

Typicky debilni American ,urcite tam nebylo upozorneni pozor houpe,tento panarod by mel uz skoncit jeho debilita se rozleza do celeho sveta jako mor😏😏

cocumysvole ( 23. července 2019 16:08 )

Je to debilní kráva. Tímhle chce omluvit o že spratka nehlídala. A to by měla když kluk nemá vyvinutý pud sebezáchovy. Co dodat?

MAMKA2316 ( 23. července 2019 13:53 )

Amici hlidání jim nic neříká ??? ?????

Zobrazit celou diskusi