Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Hrůzná nehoda na kolotoči: Chlapec (6) vypadl před očima matky z horské dráhy

Autor: DH - 
30. května 2019
18:53

K vážnému zranění šestiletého chlapce vylétal ve čtvrtek vrtulník v britském Yorkshiru. Dítě mělo během jízdy vypadnout z horské dráhy, což potvrdila i policie. Je to už druhý incident ve stejném parku.

Šestiletý chlapec byl krátce po nehodě z parku Lightwater Valley u města North Stainley transportován vrtulníkem do oblastní nemocnice. Podle očitých svědků během jízdy na horské dráze vypadl z vozíčku. „Čekali jsme ve frontě a najednou jsem toho chlapečka viděl, jak visí na zadní straně vozu na horské dráze,“ řekl britským médiím očitý svědek události.

„Všichni ve frontě začali křičet na obsluhu dráhy, aby zastavil provoz. Ta však neslyšela nebo nechápala, co se děje. Navíc už bylo pozdě a dítě spadlo dolů,“ povzdechl si muž, který tvrdí, že vše trvalo přibližně deset až patnáct sekund.

„Jeho matka po celou dobu jela na atrakci s ním a hystericky křičela,“ přiblížil dramatickou událost Brit. Chlapeček podle policie sletěl z výšky devíti metrů. K tragédii došlo na atrakci Twister.

Je velkým štěstím, že dítě incident přežilo. Ba co více, není na tom nijak extrémně zle. „Jeho stav je takový, že je nyní mimo ohrožení života. Bližší informace však sdělovat nebudeme,“ řekl policejní mluvčí. Podle něj došlo k incidentu kolem půl dvanácté dopoledne. Mluvčí parku uvedl, že atrakce byla po zbytek dne uzavřená.

Podobné štěstí v neštěstí neměla v totožném parku dvacetiletá Gemma. Studentka tu přišla o život v roce 2001 právě na oblíbené atrakci Twister. Během letních měsíců si dívka vyrazila na horskou dráhu s kamarádkami, ale něco se pokazilo a její vozík se srazil s jiným.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání