První atrakce, na kterou jsme se pro rozehřátí vydali, byl největší řetízkáč pro dospělé, který jsme kdy v Praze měli. Jde totiž o pořádný kolotoč, na kterém se vám nejprve hrůzou zježí chlupy na zádech, ale po prvotních závratích se rozkoukáte po okolí a užíváte si létání nad Prahou. Pokud nemáte rádi otočený žaludek vzhůru nohama, ale přitom toužíte po něčem velikém, co vás nadchne, je tahle atrakce skvělou volbou. Nám rozhodně učarovala.

Cena: 120 korun

Řetízák, Matějská pouť 2019
Autor: Martin Sekanina, Mária Rušinová

Je na čase zavřít oči a vyřvat si hlasivky. Extreme atrakce vám zamotá hlavu natolik, že se strachem raději nedíváte po okolí a prodýcháváte celou tu šílenou melu, kdy máte žaludek promíchaný jako letní drink připravený k podávání. Takže rozhodně nedoporučujeme podstupovat tuto atrakci těsně poté, co jste byli na jiné obdobné šílenosti či jste zrovna snědli klobásu s cukrovou vatou

Cena: 80 korun

Matějská pouť
Autor: Eva Fornálová

Největší fronty se už v prvních dnech tvoří v nejzadnějším rohu Matějské pouti, kde je takzvaná atrakce Super Mouse. Tahle horská dráha se po chvíli dostane do takové rychlosti a smyček, že si připadáte jako ústřední postavy seriálu Krok za krokem, které během znělky podstupují obdobnou jízdu. Přemýšlíte, zdali stojí za to vystát si delší frontu? Rozhodně ano. Zvláště v páru je to zábava.

Cena: 80 korun

Matějská pouť 2019
Autor: Martin Sekanina

Loňskou novinku a následně i hit sezóny Goldmine Tower můžete zažít i letos. Atrakce nabízí pořádné „vzrůšo“ a také pocit čekání na smrt. Nejprve se výtahem vyvezete do výšky 80 metrů, kde se vám pod nohama rozprostře Stromovka a Holešovice. Točíte se pomaleji a pomaleji. Otočná lavice zastavuje, naklání se s vámi dopředu, jako byste měli ze sedačky vypadnout. A pak to přijde. Bum, pod nohama nemáte nic a letíte nekontrolovaně kamsi do neznáma. Volný pád se zastaví několik metrů nad zemí. Až poté pomalu sjíždíte dolů, zatímco rozdýcháváte „malou smrt“.

Cena: 120 korun

Matějská
Autor: Eva Fornálová

Tohle je teprve jízda. Obrovské červené kyvadlo vás donutí ječet, jako by vás na nože brali. Máte-li strach z výšek, rozhodně si návštěvu této atrakce rozmyslete. Pokud naopak hledáte něco, co vám zamotá hlavu, vyrazí dech a vyžene puls hodně vysoko, tuhle výzvu byste neměli minout.

Cena: 100 korun

Matějská pouť
Autor: Eva Fornálová
Matějská pouť 2019 stojí za to!
Autor: Eva Fornálová

Video z testu atrakcí:

Podívejte se na video z prvního dne provozu:

Fotogalerie
8 fotografií