Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Lev Rambo roztrhal chovatele Leona (†70)! Zachránci pak postříleli všechny jeho šelmy

Autor: ČTK - 
21. srpna 2019
09:01

Na chovatelské farmě v Jihoafrické republice v úterý zabil lev svého sedmdesátiletého majitele. Neštěstí se stalo v Cullinanu, východně od Pretorie. Lev zaútočil, když chovatel Leon van Biljon pracoval v ohradě.

Mluvčí zdravotnické služby řekl, že mrtvým je Leon van Biljon, jemuž patřilo několik lvů. Jeden z nich ho napadl, když pracoval v jejich ohradě, seděl ke zvířatům zády a snažil se opravit plot. Když na místo přijeli zdravotníci, byl už mrtvý.

Jeden ze lvů van Biljonovi skočil na krk. Zaměstnanci farmy pak lvy zastřelili, aby se dostali k van Biljonovi.

Věc později převzala policie. Její mluvčí Connie Moganediová sdělila, že policisté začali s výslechy svědků. Ošetřovatel podle ní viděl, jak lvi muže trhali, když ještě křičel o pomoc.

Na farmě byli podle její webové stránky tři lvi: Rambo, Nakita a Katryn. Van Biljon je cvičil, krmil a vozil k nim návštěvníky.

Ředitelka spolku na ochranu zvířat Four Paws Fiona Milesová řekla, že každá ztráta lidského života je tragická, ale incidentu se „dalo předejít vyvarováním se kontaktu člověka s divokým zvířetem“. „Lvi jsou divoká zvířata, zůstanou nepředvídatelná a budou se řídit svými instinkty bez ohledu na to, jak se budou zdát přizpůsobení a vycvičení. Jako lovci identifikují snadnou kořist, tedy něco malého, slabého, pomalého a nemocného,“ dodala.

Thomas Meri-ac ( 21. srpna 2019 21:11 )

Opravuj klec zvenku, nebuď jako Leon

marlen52 ( 21. srpna 2019 15:40 )

je to zvíře nikdy nevíte co udělá

naidka ( 21. srpna 2019 14:09 )

Lvi doplatili na blbost chovatele. Plot mohl klidně spravovat zvenku klece.

ivoadler ( 21. srpna 2019 14:08 )

Nějaké mazlíčkování s divokými zvířaty je pěkná blbost. Bylo to v Africe, ale u nás se najdou stejní volo vé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání