Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dalibor (16) se po rozchodu chtěl zabít, teď zmizel. Neviděli jste ho?

Dalibor Krátký (16) se pokusil spáchat sebevraždu. Nyní zmizel.
Dalibor Krátký (16) se pokusil spáchat sebevraždu. Nyní zmizel.  (Autor: Policie ČR)
Autor: shp - 
19. srpna 2019
20:03

Příbuzní a kamarádi Dalibora Krátkého (16) z Litoměřicka trnou strachy. Jejich bližní zmizel po propuštění z nemocnice, kde skončil po neúspěšné sebevraždě. Tu se pokusil spáchat kvůli rozchodu.

Policisté i Daliborova rodina pátrají po zmizelém od čtvrtka. Mladík se pokusil o sebevraždu a následně skončil v nemocnici. Z té byl již propuštěn, ale následně zmizel a nikdo ho už neviděl. Naposledy ho spatřila jeho matka ve čtvrtek ráno, když odcházela do práce.

Nepohodl se 9. srpna s přítelkyní, rozešli se. Pak se, asi demonstrativně, pokusil o sebevraždu, byl v nemocnici v Teplicích. V pondělí byl u psychiatra, ten schválil, že může jít domů,“ řekla webu TN.cz maminka Dalibora.

Dalibor se měl vrátit do ústavu

Mladík měl v minulosti problémy a skončil ve výchovném ústavu. Kvůli úmrtí v rodině však dostal propustku, aby mohl být doma s příbuznými. Na konci týdne se měl do ústavu vrátit, ale namísto toho zmizel.

Nechal lístek, že se vrátí do osmi hodin, pak ale zmizely věci, které jsem mu připravila, zmizela i žádanka o občanku. Ve tři čtvrtě na čtyři jsem mu volala, slíbil, že přijde, pak už byl ale telefon nedostupný,“ dodala maminka.

Může být v Teplicích

Dalibor měří 182 až 185 cm, má hubenou postavu a hnědé vlasy i oči. „V době odchodu na sobě měl modré kostkované kraťasy, šedočerné triko s nezjištěným nápisem a černobílé boty zn. Adidas,“ uvedli policisté s tím, že by se chlapec mohl pohybovat v Teplicích.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání