Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Při pádu jsem si zlomil nohy, vidím moře!“ Turistu našli v Itálii mrtvého v rokli

Simon Gautier spadl ze skály a zlomil si obě nohy. Stihl ještě zavolat o pomoc, pak se mu ale vybil mobil. A zemřel
Simon Gautier spadl ze skály a zlomil si obě nohy. Stihl ještě zavolat o pomoc, pak se mu ale vybil mobil. A zemřel  (Autor: Twitter.com)
Aktualizováno -
18. srpna 2019
23:05
Autor: ČTK - 
17. srpna 2019
07:49

Zraněný francouzský turista Simon Gautier (†27) pohřešovaný deset dní na jihu Itálie je mrtvý. Informovala o tom v neděli italská média, podle nichž se tělo našlo v rokli v oblasti Belvedere di Ciolandrea. Minulý pátek ráno ještě sám záchranářům zatelefonoval, že na sólové túře spadl ze skály a zlomil si nohy. Dodal, že vidí moře, ale neví, kde je. Pak se jeho telefon vybil a záchranáři ho dlouho nedokázali lokalizovat. Úřad čelí kritice.

Záchranné složky podle italského tisku reagovaly pomalu, pátrání po muži začalo až v pátek večer a vrtulník byl nasazen v sobotu.

Již mrtvého Francouze se podařilo najít poté, co jeden ze záchranářů, kteří ho hledali, spatřil dalekohledem jeho batoh. Tělo podle agentury ANSA identifikovali členové horské záchranné služby. Policie informaci médií o něco později potvrdila.

„Je to boj proti času,“ napsal v pátek francouzský deník Le Parisien. Rodina a přátelé Simona Gautiera tvrdili, že mladého muže hledalo jen málo lidí. „Je nás tak 30 včetně policistů, hasičů a dobrovolníků,“ zmínil na twitteru jeden Gautierův přítel, který se zapojil do pátrání. Označil to za skandál. Francouzská diplomacie podle něj pátračům neposkytla téměř žádnou pomoc.

Italští záchranáři vydali mapku s přibližným místem, kde se měl Simon pohybovat Italští záchranáři vydali mapku s přibližným místem, kde se měl Simon pohybovat | Twitter.com

Gautierova matka uvedla, že kopcovitá oblast v okolí města Policastro Bussentino je velmi těžce přístupná a že její syn se může nacházet v nějaké skalní průrvě. „Potřebujeme speleology, alpinisty nebo hasiče specializované na zásahy v horách,“ prosila.

Mladý Francouz, který žil dva roky v Římě, aby napsal diplomovou práci z oblasti historie umění, si pro sebe naplánoval výpravu z města Policastro Bussentino hornatým terénem do 200 kilometrů vzdálené Neapole. Příbuzným z cesty zaslal mimo jiné i snímek.

ahojky ( 17. srpna 2019 15:35 )

Banáne...tvé příspěvky jsou pokaždé jak šlápnutí do ho@na

janamala ( 17. srpna 2019 13:37 )

Když to tak čtu, ty mu to snad i přeješ....smutný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání