Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Senior (†82) zmizel pod hladinou Labe: Po dvou dnech ho našli mrtvého

Autor: ČTK, lm - 
28. července 2019
11:46

Policie v neděli ráno našla v Labi v Pardubicích utopeného muže. Hasiči tělo z řeky vytáhli. Utonulým je muž z Pardubic, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Markéta Janovská. Muž, který se koupal v Labi, zmizel pod hladinou před očima svědků v pátek vpodvečer, od té doby jej hledali policejní potapěči.

„Od časného rána v blízkosti sportovního parku opět policisté pátrali a všimli si těla. Přizvali jsme si k vytažení těla hasiče. Kriminalisté ve spolupráci s rodinou utonulého identifikovali, je jím 82letý muž z Pardubic,“ řekla ČTK Janovská.

Policie již dříve uvedla, že plavce v Labi viděla v pátek večer policistka, která měla v té době volno. Plula na paddleboardu a plavecký styl koupajícího se muže jí připadal zvláštní. Skočila do vody a plavala k němu. „Bohužel je dělila určitá vzdálenost, nedostala se k němu včas a zhruba 60letý plavec zmizel pod hladinou,“ uvedla dříve na webu mluvčí policie Eva Maturová.

Na místo byly povolány složky integrovaného záchranného systému včetně policejních potápěčů. Tonoucího však nikdo nenašel. Policejní potápěči se na místo vrátili i v sobotu, ani tehdy se jim nepodařilo muže najít.

vvogh.t ( 28. července 2019 17:00 )

přepít se s.r.aček pardubických občanů v Labi - vskutku dobrá smrt soudružko,

Evka4 ( 28. července 2019 14:01 )

V 82 letech dobrá smrt

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání