Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehoda autobusu na teplickém přejezdu: Kolony a komplikace zde budou až do středy

Nehoda autobusu na teplickém přejezdu: Kolony a komplikace zde budou až do středy. (Ilustrační foto)
Nehoda autobusu na teplickém přejezdu: Kolony a komplikace zde budou až do středy. (Ilustrační foto)  (Autor: TN.cz)
Autor: ČTK - 
23. července 2019
12:01

Nehoda autobusu na přejezdu v úterý zkomplikovala dopravu v Teplicích na výpadovce směrem na Duchcov. Na silnici druhé třídy je poškozená signalizace železničního přejezdu včetně závor a tvoří se tam kolony. Doprava je řízena kyvadlově. Jsou tam pracovníci drážní služby a městské policie. Motoristé musejí v místě počítat se zdržením zřejmě až do středy, kdy by přejezd měl být opraven.

Nehoda v Duchcovské ulici u železničního přejezdu se stala dnes v 8:42. „Řidička autobusu MHD se údajně vyhýbala protijedoucímu vozidlu a při tom zpětným zrcátkem zachytila světelnou signalizaci přejezdu, kterou poškodila. V autobuse byla zhruba desítka lidí, zraněn ale nikdo nebyl,“ popsala okolnosti nehody severočeská policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Motoristé by podle ní měli být opatrní a respektovat pokyny. Jde o frekventovanou silnici a tvoří se tam kolony. Dopoledne se tam stala další nehoda tří aut, i ta se obešla bez zranění.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marka Illiaše způsobila řidička autobusu na zabezpečení přejezdu škodu za statisíce korun. Než bude zabezpečení opravené, bude přejezd provizorně osazen jen výstražným křížem. „Pro řidiče to znamená, že tam mohou přejíždět jen 30kilometrovou rychlostí a musí se přesvědčit, že překonání přejezdu je bezpečné. Strojvůdci, kteří budou přejíždět přes přejezd, pojedou maximálně desetikilometrovou rychlostí a budou opakovaně houkat, aby na sebe upozornili,“ řekl Illiaš.

Správa má ale podle něj všechen materiál potřebný k opravě na skladě, přejezd by tak měl být opraven už ve středu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání