Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Čechy si v Tatrách počíhal medvěd: Muž se při útěku před ním zranil

Medvěd hnědý (Ilustrační foto)
Medvěd hnědý (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH, ČTK - 
18. července 2019
22:03

Turista z Čech se dostal do problémů ve slovenských Tatrách. Na západě pohoří si způsobil zranění kotníku, když se s partnerkou snažil utéct do bezpečí před medvědem. Čechovi pomohli zdejší horští záchranáři.

Na šelmu dvojice turistů narazila na turistické stezce při sestupu z hory Holý vrch. Ta se nachází blízko hory Baranec, která se řadí mezi oblíbené cíle návštěvníků Západních Tater.

Přivolaní horští záchranáři českému turistovi poraněný kotník ošetřili. Muž s jejich pomocí sestoupil k terénnímu vozu, kterým ho členové HZS odvezli do údolí, odkud turista pokračoval v další cestě s partnerkou.

Střety turistů s medvědem na Slovensku nejsou ojedinělé. Narazit na šelmu lze nejen v Tatrách, ale i v níže položených lesích. Policie tento týden vybídla k opatrnosti turisty v okresu Senica na západě Slovenska kvůli tomu, že v oblasti byl zaznamenán pohyb medvědice s mláďaty.

Roman Str ( 25. listopadu 2019 15:43 )

Ty bezcenny otrok Rakúšanov, deges cehun😀

mrd.vola ( 19. července 2019 07:41 )

vrať se z5 do čobolistánu, vrchní čobolka shání poraděnka, až potkáš pana Kotlebu tak mu řekni ať ti dá pořádný kopanec do varlat, blbe, snad se ti pak rozsvítí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání