Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hrůza ve Venezuele: Chlapci (16) policie na protestu vypálila 52 broků do obličeje! Mladík oslepl

Autor: shp - 
18. července 2019
20:44

Toto je teprve šestnáctiletý venezuelský chlapec Rufo Chacón. Společně se svým o dva roky mladším bratrem Adrianem se zúčastnili protestů proti vládě kvůli nedostatku topného plynu. Na oba dospívající mladíky ale zaútočili policisté. Na Rufa bylo vypáleno z brokovnice. Chlapec utrpěl vážné zranění v obličeji a oslepl.

Fotky trpícího Rufa obletěly prostřednictvím sociálních sítí téměř celý svět. Mladík si na nich drží tvář, ze které mu crčí krev. Rufa podle britského Daily Mirroru zasáhlo 52 vypálených broků. Mnoho z nich trefilo bohužel i oči.

Zbytky očí museli lékaři odstranit

Jejich zbytky museli lékaři po převozu chlapce do nemocnice odstranit. Bohužel se jim nepodařilo odstranit z hlavy hocha všechny broky. Některé byly velmi hluboko a oni se obávali, že by mu při pokusu vyndat je mohli poškodit mozek.

Dva policejní důstojníci byli obviněni z pokusu o vraždu, nepřiměřeného použití zbraně a krutého zacházení. „Chci svůj zrak zpátky. Zažívám teď nejrůznější pocity. Plakal bych, ale už nemůžu. Brečel jsem dost v nemocnici,“ řekl Rufo americké CNN.

Rodina je bez plynu od dubna

Jeho bratr a další dítě utrpěli při protestech poranění hlavy. Rodina Chacónových je bez plynu od dubna, proto se hoši demonstrace účastnili. Na další operaci pro chlapce nemá maminka peníze. Objevila se ale spousta dobrodinců, kteří chtějí Rufovi pomoci.

Lidé ze Spojených států, Mexika i Španělska chtějí zaplatit zákrok, při kterém by mu byla vytvořena nová oční víčka, o která při zásahu přišel. Portorický zpěvák Don Omar taktéž sdílel snímky chlapce, aby mu pomohl.

luklovah ( 18. července 2019 21:54 )

ezadat Jste idiot

Nezadat ( 18. července 2019 21:21 )

Údajně největší český demokrat tatiček Masaryk nechal na Kladně střílet do hladových dělníků a jak ho dnes demokraté opěvují.A tak jednou budou oslavovat i Nicoláse Madura.

petr366 ( 18. července 2019 20:57 )

Ve Venezuele hrůza. Ve Francii běžná věc. Podle Macrona si za to může sám. Ale teď vážně. Vždy když represivní složky státu takhle ubližují protestujícím je to na přísné potrestání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání