Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svědectví z vláčku, který přejel chlapce (†5): Nedovolila jsem dceři, aby to viděla, říká maminka

Autor: shp - 
17. července 2018
05:01

Nesmírná tragédie se odehrála na rodinném festivalu u Žďáru nad Sázavou. Vláček na něm přejel teprve pětiletého chlapce, který na místě vážným zraněním podlehl. Několik lidí jedoucích v soupravě bylo svědky smutné události. Rodiče se snažili, aby jejich děti neštěstí vůbec neviděly.  

K tragédii došlo na křižovatce v areálu okolo půl čtvrté odpoledne. Chlapci nepomohl ani okamžitý přílet vrtulníku se záchranáři. „Jedná se o dítě. Ze zákona a s ohledem na pozůstalou rodinu se k zraněním, které utržilo, nebudeme vyjadřovat,“ řekla Blesk.cz ředitelka krajské záchranné služby Vladimíra Filová.

Podle svědkyně může stát za smrtí chlapce špatné vyhodnocení situace matkou. "Ona si asi myslela, že to je konečná zastávka, a chlapce zřejmě vysadila, nebo možná klučík sám vyskočil z vagónku ven, to jsem přesně neviděla,“ řekla žena Blesk.cz. Podle spekulací ze sociálních sítí mohla průvodčí říct lidem, aby vystoupila.

Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo. Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče ‚zastav‘,“ napsala na Facebooku.

Rodiče, kteří seděli s dětmi ve vláčku, se pak snažili zabránit tomu, aby jejich ratolesti děsivou událost zahlédly. „Já v tom vláčku seděla přímo za tím manželským párem. Když jsem si uvědomila, co se stalo, byl to okamžik, jediné, co jsem byla schopná udělat, bylo nedovolit svojí devítileté dceři, aby se otočila,“ napsala další žena na sociální síti.

Je to tragédie, ale určitě bych neodsuzovala maminku. Ani nikoho jiného. A určitě rodiče nebyli opilí, jak v nějaké diskuzi proběhlo,“ dodala maminka. Festival se dostal pod palbu kritiky kvůli další události. Malé děti tam totiž malovaly na poníka. To vyvolalo na sociálních sítích velkou vlnu nevole. Pořadatelé se za to omluvili.

panchovilla ( 17. července 2018 14:46 )

Á pozor,český odborníci v diskuzi Koukněte se,jak vychováváte svoje děti a zameťte si před svým prahem,socky

amaliana ( 17. července 2018 14:18 )

dotyčná paní,kterou měl ten chlapec zapsanou v rodném listě....doufám jen, že její dosud manžel si požádá o svěření druhého dítěte do péče - protože v péči madam by nemuselo přežít další výlet kamkoliv

amaliana ( 17. července 2018 14:11 )

podobný vláček jezdí snad v každém větším městě, v Plzni jste podobným jeli do ZOO, ne po ale pouze do ZOO - vláček jede běžným provozem po silnici a jízda v něm je velmi nebezpečná a věžte mi, že to dítě držíte hodně pevně, jsou místa na trase, kde by dokázal vypadnout i dospělý natož dítě, vláček navíc nemá dveře, ale jen řetízek. Ta matka je hovězí a doufám, že si za to půjde sednout, byla to její vina, každá řidič vláčku upozorňuje před odjezdem kde je možné vystoupit, v Plzni dokonce nedovolí dokud sám řetízek nesundá!

kdo-si ( 17. července 2018 13:25 )

Podle údajného svědectví jedné ženy měla průvodčí říct lidem, aby vystoupila. Když ovšem ženu kontaktovala policie, údajná svědkyně se sesypala a přiznala, že si vše vymyslela. Nakonec se doznala i k tomu, že v osudný den vůbec v areálu nebyla. Co vy na to? Kdo je vinen?

fotrpjotr ( 17. července 2018 13:11 )

Pokud svědkyně lhala,tak by měli uveřejnit její fotku,aby si na ni všichni dávali pozor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání