K tragédii došlo odpoledne, kdy vyhlídkový vláček, který návštěvníky převážel mezi atrakcemi, dával přednost jinému vozidlu. Podle svědků pětiletý chlapec vystoupil, protože si myslel, že je konečná, ale když se vlak znovu rozjel, upadl pod jeho kola. Na místo byli okamžitě povolání záchranáři i vrtulník, chlapci však už nebylo pomoci.

Rodinný festival v rozsáhlém areálu byl ještě v plném proudu, jen krátce předtím podle programu vystupovala třeba Dagmar Patrasová nebo Maxim Turbulenc. "Až do chvíle, kdy nám to přišli říct do backstage, jsme nic nevěděli. Ten prostor je hrozně velký, a já, kromě toho, že jsem to moderovala, jsem tam měla maminku a obě děti. V době, kdy se to stalo, jsem byla asi kilometr daleko, předtím jsem byla v zákulisí nebo na pódiu," popsala atmosféru na místě Blesku Eva Decastelo, která akci moderovala.

Právě jí organizátoři požádali, aby divákům tragédii oznámila. „Lidé měli právo vědět, co se stalo. Přečetla jsem prohlášení, které se mi říkalo velice těžce. Neustála jsem to. Při minutě ticha, kde byl asi patnáct tisíc lidí, všichni povstali, a já to nedala a rozbrečela jsem se. Musela jsem se dávat dohromady. Bylo to velmi smutné,“ smutní Decastelo.

Po minutě ticha se vyhlásila hodinová pauza: „Nikdo ale neodcházel, pak už odehrály jen kapely Olympic a Slza, zrušil se ohňostroj a doprovodné zábavné programy, a neslo se to v pietním duchu,“ dodává další ze svědků.

Po nehodě své prohlášeni organizátoři zaslali i do médií. „Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje,“ říká majitel parku Libor Šikl.

Fotogalerie
21 fotografií