Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Doznání pašeračky Terezy: Věděla, co dělá! Své hlouposti lituje, říká návštěva z Česka

Autor: DH - 
2. července 2019
17:09

Během minulého týdne se dva čeští poslanci, Daniel Pawlas (43, KSČM) a Michal Ratiborský (37, ANO), zajeli v pákistánském Láhauru podívat do vězení za českou pašeračkou Terezou Hlůškovou (23). Druhý jmenovaný se nyní o návštěvě rozpovídal pro Lidové noviny. Mimo jiné připustil Terezinu vinu, byť pravomocně odsouzená ještě není.

Ratiborský se s Pawlasem vydali za Terezou v rámci pracovní cesty do Pákistánu. Podle slov člena hnutí ANO měli návštěvu v plánu, ale nebyli si jistí, zda k ní tamní úřady svolí. Nakonec to vyšlo. Poslanec Michal Ratiborský však sklidil za návštěvu vlnu kritiky.

„I když je odsouzená za pašování drog, pořád je to česká občanka,“ řekl Lidovým novinám Ratiborský, který se chtěl podle svých slov přesvědčit, že jsou dodržována její práva. „Vězni je totiž mají také,“ vysvětlil.

Tereza Hlůšková skončila v láhaurském vězení za pašování heroinu. Pravomocně odsouzená však ještě není. I proto existuje možnost zmírnění jejího stávajícího trestu ve výši osm let a osm měsíců. Proti němu se odvolala ona i státní zástupce. Česká pašeračka před soudem radikálně trvala na tom, že o drogách v kufru nevěděla. Z Ratiborského slov se však zdá, že postoj poněkud přehodnotila.

„Je to pořád česká občanka, mladá holka, která udělala hloupost. Té podle svých slov lituje. Samozřejmě to ale může říct každý,“ popsal poslanec.

Po návratu domů prý člena hnutí ANO překvapila záplava nenávistných vzkazů, které kvůli návštěvě ve vězení dostal. Podle veřejnosti politik z moravskoslezského Krnova naměří všem stejným metrem. V e-mailech se podle Ratiborského slov objevovalo i jméno českého řidiče kamionu Jiřího Sagana. Proč prý nikdo nenavštíví jeho, místo Terezy. Lidé se mě ptají, proč jsme nenavštívili třeba českého řidiče kamionu Jiřího Sagana, který je uvězněn ve Francii. Ale jak jsem říkal – dobré zacházení je ve francouzské věznici zaručeno,“ uvedl poslanec.

Sagan si ve Francii odpykává dvouletý trest za pašování migrantů, které nalezli celníci v jeho kamionu. Od začátku kauzy v červenci 2018 tvrdil, že je nevinný, což měli uvést i samotní migranti, kteří mu prý do mrazicího boxu v návěsu vlezli, když spal na odpočívadle. Soud tomu však neuvěřil.

Ratiborský však míní, že nic není černobílé. Na druhé straně to vypadá, že tři čtvrtě Čechů si je jistých, že je tam nevinně. Ale z informací, které mám, věděl stejně dobře jako Tereza, co dělá,“ připustil vinu obou českých hříšníků v zahraničí.

Stanley1000 ( 3. července 2019 13:54 )

Padouchu, až Tě někdo střelí do ***e budeš si za to také asi moci sám, protože jako malý kluk sis hrál se špuntovkou a je to Tvoje ***, ve které ta kulka vězí. To je, totiž, úplně stejná logika a argumenty, které používáš. A mimochodem tY volovinY mohlY vypadnout. Zopakuj si pravopis, inteligente.

Limone ( 3. července 2019 13:42 )

V takovémto konkrétním případě, kdy Tereze jde skoro o všechno, není určitě tak hloupá, aby se poslancům z Č.R.
vyzpovídala !!!

Aby páni poslanci byli zajímavý, melou ptákoviny, kudy chodí a jsou nebezpeční sami sobě i svému okolí.

hufnagll ( 3. července 2019 10:55 )

Milá Terezičko,jestli jsi o tom věděla měli by ti přidat.Přeji ti dlouhý a trýznivý pobyt v tom letovisku.

Stanley1000 ( 3. července 2019 08:29 )

Zase typicky bleskový titulek. Dvě věty absolutně vytržené z kontextu, spojené dohromady tak, aby daly dohromady bombastický, ale o to více zavádějící dojem. Za prvé: Nikde není psáno, čeho, vlastně, slečna Tereza, lituje. Vše je podáno tak, že lituje, že vědomě pašovala, jenže je určitě minimálně jedna věc, které může litovat a s pašováním přímo nesouvisí, pak je další hloupost, které se dopustila, a přitom ještě nemusela být vědomou pašeračkou. Které to jsou, víte bezesporu sami, protože jste ji odsoudili, někteří k smrti, mnozí na doživotí a někteří s "měkčím" srdcem na 20 let. Takže jste jistě spravedlivě zvážili všechna pro a proti. A za druhé. Páni poslanci nemohou jako zástupci ČR zpochybňovat jakýkoli rozsudek, vyřčený nezávislým soudem, byť v cizí zemi, proto opatrně uvedli, že řidič kamionu ve Francii věděl dobře jako Tereza, co dělá. Jste opravdu tak hloupí, že si myslíte, že Tereza je tak vymaštěná, že kdyby skutečně byla vinna a má před sebou odvolací soud, kde jí půjde o všechno, tak že by nedržela jazyk za zuby a pochlubila se? Není, sice zrovna Einstein a Leonardo da Vinci v jedné osobě, ale takto hloupá, rozhodně, není.

Bleskoska ( 3. července 2019 00:09 )

Vězni a drogoví pašeráci, jsou-li čeští občané, totiž mají svá lídská práve, víme? Zato čeští důchodci ať se jdou vycpat nebo si hodit mašli, nebo ať zalezou a jako socky si doma okusují suché rohlíky a nikam nelezou. No, na bydlení jim trošku přidáme, ale jinak ať neotravují a živoří pod hranicí chudoby na nekvalitních potravinách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání