Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otrávená dívenka (12) z Mladé Boleslavi už je doma: Spolužák jí prý ublížit nechtěl

Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi
Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
18. června 2019
13:46

Dívka, která se otrávila v jedné ze škol v Mladé Boleslavi, se již vrátila domů z nemocnice. Policie případ dál prošetřuje. Podle některých médií dívka vypila roztok se známou bazénovou chemií.

Dvanáctiletá školačka byla v nemocnici od čtvrtka, kdy ji do mladoboleslavské nemocnice přivezla sanitka s podezřením na otravu. Zvracela a bylo jí silně nevolno. Nakonec ji převezli do pražského Motola. Nyní dívku propustili.

„V sobotu byla propuštěna z Motola, takže už je v pořádku doma,“ uvedla pro deník Právo policejní mluvčí Lucie Nováková.

Případem se začala zabývat právě policie, protože existovalo podezření, že dívce podal jed její spolužák. Údajně se mělo jednat o roztok s větším množstvím toxické modré skalice, která se používá třeba jako chemie do bazénů. Vzorky roztoku však policie nemá. Jistý posun v kauze však existuje.

„Případem se stále zabýváme, ale bylo zjištěno, že se nejednalo o úmyslný čin. Z prvotního šetření se nepotvrdilo, že by se jednalo o úmyslné jednání chlapce poškodit její život nebo zdraví,“ řekla pro Právo Nováková, která ale více informací odmítla uvést vzhledem k nízkému věku aktérů případu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání