Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Na Pardubicku se vzňala střecha paneláku: Hasiči bojovali s ohněm až do noci

Aktualizováno -
4. června 2019
12:37
Autor: ČTK, yks - 
3. června 2019
14:19

Zásah hasičů si vyžádal rozsáhlý požár izolace na střeše sedmipatrového domu v České Třebové na Pardubicku. Bylo nutné evakuovat desítky lidí. Zásah komplikovala obtížná dostupnost místa a také vysoká okolní teplota. Plameny se podařilo uhasit až v nočních hodinách.

K požáru střechy panelového domu do České Třebové vyjíždělo v pondělí 3. června po poledni pět jednotek hasičů. Když dorazili na místo, zjistili, že střecha sedmipatrového panelového domu je v plamenech.

„Ze střechy celého panelového domu vychází kouř, který pronikl až na chodby. Tam hasiči nasadili přetlakovou ventilaci k jejímu odvětrání. Hasiči musí zasahovat v dýchací technice a likvidovat požár na střeše sedmipatrového domu. Postupně jsou odhalována a hašena všechna ohniska,“ informovali hasiči.

„Jedná se o komplikovaný zásah, a to už z důvodu výšky, kam musí hasiči vystoupat v plné výstroji, s dýchacím přístrojem na zádech a poté teprve hasit, ale také z důvodu vysoké venkovní teploty,“ popsali specifické komplikace zásahu.

„Hasičům překáží zaparkovaná auta, která znemožňují ustavení i průjezd has. techniky,“ postěžovali si bojovníci s požárem na svém twitterovém účtu. Z hořícího domu se dle slov velitele zásahu povedlo evakuovat celkem asi 40 osob. Nikdo nebyl  zraněn.

Na místě se vystřídalo 18 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze dvou okresů. „Požár se podařilo zlikvidovat v 21:38 hodin. Hasiči místo střežili až do ranních hodin,“ uvedla mluvčí Vendula Horáková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání