Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Misionářce (†77) v Africe uřízli hlavu: Zavraždili ji kvůli orgánům?

Misionářku (†77) pravděpodobně zavraždili obchodníci s orgány. (v pozadí ilustrační foto)
Misionářku (†77) pravděpodobně zavraždili obchodníci s orgány. (v pozadí ilustrační foto)  (Autor: YouTube.com/Noticias - HM Televisión, Profimedia.cz)
Autor: chal - 
28. května 2019
11:44

Španělská misionářka Inés Nieves Sanchová (†77) svůj život zasvětila pomoci druhým. Řeholnice učila negramotné dívky z chudých oblastí ručním pracím, snažila se jim dát šanci na lepší život. Mise ve Středoafrické republice skončila pro sestru Inés smrtí. V pondělí 77letou ženu zavraždili neznámí pachatelé. Zohavené tělo s uříznutou hlavou a chybějícími orgány bylo nalezeno v dílně, kde sestra učila dívky šít.

Španělská misionářka Inés Nieves Sanchová ve Středoafrické republice misijní činností strávila posledních 23 let. Řeholnice působila v malé komunitě Dcery Ježíšovy a bydlela ve vesnici Nola na jihu země, kde také zemřela. Sestru Inés v jejím pokoji v noci překvapila skupina neznámých pachatelů, kteří ji odvlekli do dílny, kde vyučovala místní dívky šití.

Smrt oblíbené misionářky komunitou otřásla. Známí ji popisují jako křehkou, jemnou a absolutně klidnou. Nedlouho před smrtí řeholnice v rozhovoru s jinou misionářkou řekla, že v africké zemi není osamělá. „Jsou tu se mnou ty mladé dívky,“ svěřila se.

Na sestru Inés dva dny po její smrti zavzpomínal i papež František při pravidelném pozdravu poutníkům na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. „Byla to další žena, která svůj život obětovala Ježíši a pomoci potřebným,“ řekl a přítomné vyzval k modlitbě za zesnulou.

K vraždě došlo v noci z neděle na pondělí 20. května. Motiv činu není znám, podle vyšetřovatelů ale pravděpodobně vraždili obchodníci s orgány.

bullshit ( 28. května 2019 16:13 )

Zřejmě místní doktoři a inženýři....

anka ( 28. května 2019 16:10 )

Nemyslim si, ze pani promrhala svuj zivot. Naopak, pani udelala ve svem zivote maximum dobra pro druhe, tudiz jeji zivot byl mnohem cennejsi nez zivot spousty jinych lidi. Verim tomu, ze pani zila spokojene a stastne a jeji smrt je velke nestesti pro ty, se kterymi zila a kterym pomahala.

marlen52 ( 28. května 2019 15:45 )

a pak jim pomáhejte a oni se vám takhle odvděčí ani náhodou

villon ( 28. května 2019 13:18 )

Takhle starý orgány jsou na houno, ale málokdo to vyndaný pozná. Mi transplantujeme jen věci do čtyřiceti let, játra a plýce mladší ( dárci většinou hodně chlastaj a kouřej).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání